10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCopiii sinistratilor vor locui in casele oamenilor de afaceri din Valea Jiului

Copiii sinistratilor vor locui in casele oamenilor de afaceri din Valea Jiului

Un convoi cu alimente, imbracaminte si materiale de stricta necesitate a plecat din Valea Jiului, la sfirsitul saptaminii trecute, spre sinistratii din Galati, in cadrul unei campanii de ajutorare a victimelor inundatiilor demarate de societatea civila.


Silvana Capris, directoarea cabinetului psihologic Socio Pro din Petrosani, a spus ca oamenii din Valea Jiului au reactionat imediat, dupa ce au vazut drama prin care trec sinistratii, iar in decurs de doar citeva ore au strins aproximativ cinci tone de alimente.


Pe linga aceste ajutoare, organizatorii campaniei au trimis pompierilor din Galati si furtunuri de absorbtie necesare pentru evacuarea apei. In plus, mai multi oameni de afaceri tineri din Valea Jiului vor sa gazduiasca in propriile case o parte dintre copiii familiilor sinistrate pina cind parintii lor vor reusi sa reconstruiasca locuintele.


Campania va continua si in urmatoarea perioada, iar cind apele se vor retrage, oamenii din Valea Jiului ii vor ajuta pe sinistrati si cu materiale de constructii. Aceasta campanie de stringere de ajutoare se desfasoara din initiativa privata, fara implicarea autoritatilor locale, iar organizatorii spun ca toate ajutoarele vor fi inminate direct oamenilor afectati de inundatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS