20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjRelu Stefanoiu a facut saptamina trecuta lucrarile neefectuate pe vremea lui Mischie

Relu Stefanoiu a facut saptamina trecuta lucrarile neefectuate pe vremea lui Mischie

• Afaceristul din Novaci nu isi face probleme in ceea ce priveste soarta sa • Onorariul avocatului Doru Viorel Ursu s-a ridicat la 30.000 de euro


Omul de afaceri din Novaci, Relu Stefanoiu, s-a apucat sa efectueze lucrarile pe care nu le-a realizat pe vremea cind a cistigat licitatii la Consiliul Judetean Gorj. Cind primea preferential lucrari de pietruire sau asfaltare de drumuri, Stefanoiu incasa banii, nesinchisindu-se sa onoreze contractele pe care si le asuma. In urma anchetelor demarate de politie si procurori s-a ajuns la concluzia ca SC SENACO Novaci a incasat bani publici, cu toate ca nu pietruise drumurile din mai multe comune. Anchetatorii au si deschis un dosar pe numele afaceristului Relu Stefanoiu si au evaluat paguba produsa bugetului consiliului judetean la peste 11 miliarde de lei. In acelasi dosar mai este cercetat si fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, acuzat de abuz in serviciu. Dorind probabil sa isi mai „usureze“ soarta, Relu Stefanoiu s-a gindit ar fi bine sa faca acum ceea ce nu a facut la momentul potrivit, fapt care ar putea fi luat in considerare de judecatori, in momentul in care cauza va ajunge la tribunal.


„Remediaza ce nu s-a remediat!“


Finalizarea anchetei in dosarul drumurilor nepietruite este conditionata de terminarea expertizei dispuse de procurori. Acestia au putut constata cu surprindere ca mai multe dintre probele lor, cum ar fi drumurile nepietruite, incep sa „dispara“. In prezent acest lucru nu afecteaza cursul anchetei, insa prejudiciul stabilit de anchetatori incepe sa se reduca simtitor. Gheorghe Emil Mota, seful Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, a declarat ca este o premiera intr-un dosar precum cel in cauza sa se procedeze intr-o asemenea maniera. „Acum o saptamina s-au carat la Alimpesti, Berlesti si Godinesti masini cu piatra si au fost efectuate lucrari. Remediaza ce nu s-a remediat! Nu s-a mai intimplat pina acum asa ceva. Face lucrarile pe care nu le-a efectuat la momentul respectiv. Cunoastem starea de fapt, insa nu ne incurca in bunul mers al anchetei. Politia a constatat cele petrecute si a luat act de lucrarile realizate. Acest lucru va conta la individualizarea pedepsei, insa nu acum. Exista probe prin care se demonstreaza ca acele lucrari nu au fost efectuate, chiar daca ele s-au facut mai tirziu. Expertiza va arata clar cum stau treburile. Insa procurorul o poate respinge, daca are probe care o anuleaza. Asteptam rezultatul expertizei si o sa ne pronuntam“, a precizat Gheorghe Emil Mota, seful Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj. Relu Stefanoiu, arestat la un moment dat pentru cinci zile, este judecat in prezent pentru contrabanda cu substante periculoase si evaziune fiscala. Surse din anturajul omului de afaceri au declarat ca onorariul pentru Doru Viorel Ursu, care i-a fost citeva zile avocat lui Stefanoiu, s-a ridicat la 30.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS