13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimarul orasului Turceni, acuzat ca a batut un cetatean

Primarul orasului Turceni, acuzat ca a batut un cetatean

• Dumitru Udrea a mers la domiciliul primarului ca sa il informeze ca gospodaria lui a fost inundata • Primarul s-ar fi enervat pentru ca a crezut ca tinarul vrea sa il filmeze • Dumitru Udrea spune ca primarul l-a lovit de mai multe ori cu pumnii


Dumitru Udrea, de 31 de ani, din satul Girbov, orasul Turceni, judetul Gorj, sustine ca a fost batut, in dimineata zilei de duminica, 3 iulie, de catre primarul orasului, Ion Dumitrascu (PSD). Tinarul povesteste ca a mers la domiciliul primarului pentru a-l informa de faptul ca gospodaria lui a fost afectata de inundatii, din cauza unui canal colector care s-a colmatat. Barbatul spune ca a inregistrat pe o camera video inundatiile si a vrut sa-i arate primarului imaginile, dar acesta s-a enervat crezind ca vrea sa il filmeze pe el: „Inundatiile au avut loc din cauza unui canal colector colmatat pentru ca nu a mai fost curatat si ingrijit de ani de zile. Apa a intrat in curtea casei. Am inregistrat totul si am mers apoi la domnul primar ca sa il informez ca am fost inundat. Am luat si camera video, pentru a-i arata ceea ce am filmat. A iesit sotia acestuia, care mi-a spus ca domnul primar este plecat pe tarla, dar dupa putin timp a iesit si primarul din casa. L-am chemat spunindu-i ca am o problema. I-am spus despre ce este vorba, dar mi-a zis ca nu ma poate ajuta. I-am spus ca poate sa vina cu un utilaj, care este in dotarea primariei, ca sa curete canalul. Eu eram la volanul masinii mele si am vrut sa iau camera video de pe bancheta ca sa ii arat ce am filmat. Atunci a inceput sa ma injure, ca eu vin la el sa il filmez. I-am spus ca vreau doar sa ii arat ce s-a intimplat. A intrat peste mine in masina, s-a asezat pe bancheta din dreapta si a inceput sa loveasca. Mi-a dat o palma de nu am mai stiut de mine si apoi nu mai stiu citi pumni mi-a dat. Au fost doua persoane care au vazut cum am fost batut, dar nu stiu daca mai recunosc. Dupa aceasta, am plecat la domnul primar Biriboiu, sa sesizez ce s-a intimplat, si la domnul consilier Ripes, care m-au vazut cu maxilarul umflat. Am fost si la politie, unde am depus o sesizare, dar nu a fost inregistrata. Cei de la medicina legala nu au vrut sa imi dea un certificat medico-legal, pentru ca, au spus ei, nu am semne“, a povestit Dumitru Udrea. Acesta a depus o plingere impotriva primarului si la Prefectura Gorj. Consilierul Ripes spune ca l-a vazut pe tinar cu falca umflata si cu semne pe fata.


Primarul sustine ca nu l-a agresat pe tinar


Ion Dumitrascu, primarul orasului Turceni, a declarat ca nu l-a lovit pe Dumitru Udrea si ca, dimpotriva, acesta i-ar fi adresat injurii: „A inceput sa spuna ca cei de la nr. 416 nu au curatat santul si ca eu nu am fost la consilierul care raspunde de ei. Eu tocmai venisem din Strimba, de la un caz asemanator, si am zis ca dau un telefon soferului sa merg sa vad despre ce e vorba. A luat camera din masina si mi-a spus «Stai, ma, sa te filmez eu pe tine, sa arat eu la Antena 1 casa ta». I-am spus sa se duca si sa isi vada de treaba. Nu a vrut sa plece si a inceput sa tipe apoi ca il bat. Eu il inteleg ca a fost necajit, ca din cauza unui canal i s-au inundat niste solare. I-am spus atunci «Ma, tu esti normal la cap? Pai eu imi pun mintile cu tine… Puteam sa te fac. Puteai sa fii copilul meu. Tu vii la mine sa ma provoci? Tu chiar crezi ca eu cad in chestia asta?» Am sunat apoi la politie, dar s-a urcat in masina si a plecat. A inceput sa strige in stinga si in dreapta ca l-am batut. Eu sint matur si pot sa ma jur cu mina pe Biblie ca nu l-am batut. A venit cu gindul de a ma provoca, dar nu am cazut in plasa dumnealui. Eu nu am injurat pe nimeni in primarie, dar sa mai lovesc pe cineva“. Primarul spune ca are sapte martori care au vazut ca nu l-a batut pe Dumitru Udroiu. „Este o lupta politica si se incearca pe toate caile denigrarea mea. Consilierul Ripes este de la PD“, a mai afirmat Dumitrascu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS