20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalStramutatii de lux Ceusescu si Dadalau, „recuperati“ de CE Turceni

Stramutatii de lux Ceusescu si Dadalau, „recuperati“ de CE Turceni

Stramutatii de lux, Petre Baleanu Ceusescu, fost director al Exploatarii Miniere Cariere (EMC) Jilt, si Ion Dadalau, fost contabil- sef la aceeasi unitate, au fost angajati la Complexul Energetic (CE) Turceni. Cei doi fusesera dati afara de la EMC Jilt, in urma anchetei magistratilor care au urmarit modul in care stabii din minerit si-au construit vilele de stramutati. Nicolae Simionescu, directorul CE Turceni, a precizat ca fostii sefi de la EMC Jilt au fost incadrati pe functii de executie si au fost angajati pe doua posturi deja existente in organigrama complexului.


„Eu imi construiesc organigrama pe baza preceptelor managementului firmei. Intimplarea face sa ii cunosc. Sint buni pe domeniile lor. Ceusescu este la un departament ca oricare altele, iar Dadalau in domeniul contabil. Nu ma intereseaza ce au facut in alta parte!“, a declarat Nicolae Simionescu, directorul general al Complexului Energetic Turceni.


Au fost arestati


Petre Baleanu Ceusescu si Ion Dadalau au petrecut citeva saptamini in inchisoare, dupa ce au fost arestati pentru abuz in serviciu in forma calificata si fals intelectual, fiind trimisi si in judecata.


Procurorii au stabilit ca acestia au semnat in 2002 strategia de investitii a EMC Jilt, in care se stabileau casele care urma sa fie expropriate. Pentru a beneficia de reconstructia de locuinte in regim de stramutati, Ceusescu si Dadalau au achizitionat casele familiilor Dragotoiu si Cojocariu din satul Stiucani, comuna Slivilesti. Proprietarii urma sa fie stramutati la Tirgu Jiu.


Dadalau a achizitionat o casa cu 15.000.000 de lei, iar directorul Ceusescu, o locuinta cu 30.000.000 de lei. Cei doi capi ai mineritului au negociat cu ei insisi valoarea despagubirilor, iar fosta Companie Nationala a Lignitului Oltenia a aprobat construirea in cartierul Primaverii din Tirgu Jiu a doua case in suprafata de 70, respectiv 85 de metri patrati. Anchetatorii au ajuns la concluzia ca noile locuinte aveau o suprafata dubla fata de cocioabele achizitionate de la sateni pe sume modice. Expertiza tehnica a stabilit ca suma platita in plus de exploatarea miniera este de peste 4,4 miliarde de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU