14.8 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSpitalul de Neuropsihiatrie de la Poiana Mare, in pragul unui nou scandal

Spitalul de Neuropsihiatrie de la Poiana Mare, in pragul unui nou scandal

Un bolnav psihic se zbate intre viata si moarte dupa ce s-a aruncat pe geam, intr-un moment in care a fost lasat nesupravegheat de cadrele medicale, care se chefuiau in pavilionul administrativ la onomastica juristului spitalului


Directia de Sanatate Publica (DSP) Dolj va sesiza Ministerul Sanatatii in legatura cu bolnavul care s-a aruncat miercuri dupa-amiaza de la etajul Spitalului de Neuropsihiatrie de la Poiana Mare. Ieri dupa-amiaza, o comisie de control din cadrul DSP Dolj, formata din dr. Stefan Popescu si dr. Mihaela Sava, s-a deplasat la Spitalul din Poiana Mare pentru a analiza conditiile in care s-a petrecut evenimentul.


Un rus nascut la Bucuresti si ratacit in Cornitoiu


In luna februarie 2005, un barbat de aproximativ 35 de ani, care sustinea ca se numeste Ion Jean Pier, a fost gasit inghetat pe scara blocului b1 din cartierul craiovean Cornitoiu, doar cu o haina subtire pe el. Barbatul a fost transportat cu o ambulanta la Spitalul de Urgenta Craiova, unde a fost tratat ca orice caz social. Jean Pier a fost cazat intr-un pat din camera de garda si a primit mincare. A fost, de asemenea, consultat de medicul psihiatru al spitalului, care a stabilit ca are o forma grava de schizofrenie cu deliruri frecvente, motiv pentru care a recomandat internarea lui intr-o clinica de specialitate. De teama ca bolnavul – care insista ca este un rus nascut la Bucuresti – ar putea avea manifestari violente, l-au trimis la Spitalul de Neuropsihiatrie de la Poiana Mare.


S-a dovedit insa ca decizia cadrelor medicale a fost neinspirata. Jean Pier nu s-a putut adapta regimului de „detentie“ de la Spitalul Poiana Mare si a fugit de mai multe ori, fiind recuperat de cadrele medicale, de fiecare data, inainte de a apuca sa paraseasca localitatea.


Ultima oara a disparut din spital miercuri dimineata. Potrivit cadrelor medicale de la Poiana Mare, dis-de-dimineata a fost vazut de medicul curant. Personalul de ingrijire a constatat disparitia bolnavului la ora11.30, cind a fost solicitat medicul de garda pentru consult. Jean Pier a fost gasit in cele din urma in apropierea garii din localitate.


Neglijenta in serviciu


Bolnavul a fost adus inapoi la spital si, pina la venirea medicului, a fost izolat intr-un salon, in grija supraveghetorului de pavilion, la indicatia asistentului-sef Prodan.


La un moment dat a solicitat sa mearga la toaleta si i s-a permis, insa nici unul dintre cadrele medicale din sectie nu s-a deranjat sa-l insoteasca. Ramas singur la toaleta, Jean Pier a iesit pe fereastra pe o schela ridicata de muncitorii care lucreaza la renovarea corpului de spital si s-a aruncat in gol de la aproximativ 4-5 metri inaltime, suferind un traumatism cranio-cerebral acut.


El a fost transportat de urgenta la Spitalul Municipal din Calafat, unde i s-au acordat primele ingrijiri. Starea fiind foarte grava, pacientul a fost transferat la Spitalul de Urgenta Craiova. In prezent, el se afla internat in Clinica de Terapie Intensiva cu diagnosticul traumatism cranio-cerebral grav, coma de gradul II/III prin cadere de la inaltime, traumatism toracic, traumatism umar drept, plaga suturata vertex, escoriatie parietala, echimoze periorbitale, traumatism femur drept, soc post traumatic. Cadrele medicale sustin ca este in stare de coma cu prognostic rezervat.


In urma investigatiilor efectuate, conducerea Directiei de Sanatate Publica Dolj a propus o serie de masuri organizatorice, printre care sesizarea Directiei Generale de Asistenta Medicala din cadrul Ministerului Sanatatii cu privire la gradul de vinovatie al personalului din cadrul Spitalului de Neuropsihiatrie Poiana Mare, mai ales ca, in aceeasi zi, contrar prevederilor Regulamentului de ordine interioara, personalul a participat in pavilionul administrativ la sarbatorirea zilei onomastice a unuia dintre angajati (juristul unitatii sanitare).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU