12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSeful de post din Goicea, acuzat ca a urmarit pasiv un scandal

Seful de post din Goicea, acuzat ca a urmarit pasiv un scandal

Un copil de 15 ani spune ca a fost batut de un grup de romi sub privirea sefului de post din Goicea. Bunica baiatului agresat sustine ca politistul s-ar fi scuzat ulterior ca i-a fost teama sa intervina.


Un grup de romi din Birca a ajuns sa faca legea in Goicea, incurajat, poate, si de impasibilitatea de care dau dovada oamenii legii de aici. Ultima boacana, daca se poate numi astfel, s-a petrecut simbata seara la discoteca „No limits“ din satul Goicea Mica.


Un tinar din Filiasi, venit sa se distreze cu prietenii, sustine ca a avut proasta inspiratie sau mai bine zis tupeul de a incerca sa-si apere prietena de un rom care o curta insistent, trezindu-se apoi atacat de 30-40 de prieteni ai acestuia. „Un tigan s-a legat de fata asta, m-am enervat si i-am dat un pumn. A iesit din discoteca, dar s-a intors peste citeva minute cu toata satra“, a povestit Alin Neagoe.


„Seful de post nu s-a bagat pentru ca i-a fost frica“


Auzind de scandalul din discoteca, seful de post din Goicea, agentul-sef adjunct Ilie Dinu, s-a dus la fata locului cu gindul sa aplaneze conflictul si sa-i linisteasca pe turbulenti. I-a trecut insa elanul cind a dat ochii cu romii din Birca inarmati cu topoare si cozi de sape. Fara nici o jena, romii au trecut la agresarea bodyguarzilor discotecii, dar si a tuturor celor care le stateau in cale. Martorii oculari sustin ca, in invalmaseala creata, seful de post si-a pierdut sapca si a incasat citeva ghionturi.


Un adolescent care venise sa se distreze in discoteca a fost si el agresat de romi. Stefan Andrei, de 15 ani, din Tirgu Frumos, judetul Iasi, era in vizita la bunici si se dusese impreuna cu verisorii si cu prietenii lui la discoteca. Baiatul a fost lovit cu o bita in cap. Dupa ce a cazut, agresorii l-au jucat in picioare la propriu. Tinarul spune ca totul s-a petrecut sub privirile sefului de post, care nu ar fi intervenit nici dupa ce unul dintre prietenii baiatului i-ar fi atras atentia. „Un prieten i-a atras atentia politistului, insa acesta nu a facut nimic. Sau nu a putut sa faca, pentru ca l-au lovit si pe el tiganii. Dupa aceea, seful de post i-a explicat bunicii mele ca nu s-a bagat pentru ca i-a fost frica“, a povestit Andrei.


Prietenii adolescentului sustin ca romii ar fi fost potoliti pina la urma de doi baieti din Craiova, care l-au luat pe baiat de jos si l-au dus la bunica lui. Vazindu-l plin de singe si fara cunostinta, batrina a anuntat Salvarea, care l-a transportat la spital. Stefan Andrei se afla acum internat in Clinica de Neurochirurgie a Spitalului de Urgenta Craiova, iar starea lui, potrivit cadrelor medicale, este in curs de ameliorare.


„Am luat si eu o bita peste mina, dar nu am bagat in seama“


Adevarul cu privire la aceasta intimplare pare sa aiba mai multe variante, pentru ca seful de post din Goicea sustine ca s-a intimplat un pic cam altfel: „Cum sa stau si sa ma uit la bataia care se desfasura, cind chiar eu, impreuna cu doi paznici, administratorul discotecii si inca vreo doua-trei persoane am intervenit imediat?! Nu prea aveam cum sa facem fata, pentru ca erau peste 100 de persoane implicate in acel scandal, insa, cu toate acestea, am reusit sa-i potolim cit de cit pe scandalagii, iar pe baiatul de 15 ani batut de tiganii din Birca chiar eu l-am scos din miinile lor si l-am dus la bunica lui, apoi l-am urcat in ambulanta si l-am trimis la Craiova“. Cit despre sapca pierduta in imbulzeala creata, agentul-sef adjunct Ilie Dinu sustine ca nu avea cum s-o piarda, pentru ca nici nu o avea pe cap. Iar cu privire la faptul ca a incasat si el o mama de bataie de la romii din Birca, agentul Dinu recunoaste cu greu ca s-a numarat printre victimele batausilor: „Ce-i drept, am luat si eu o bita peste mina, dar nu am bagat in seama si nu am facut nici o sesizare in acest sens“.


Cercetarile continua in acest caz, pentru identificarea si tragerea la raspundere a tuturor celor care au luat parte la acest scandal. „Se efectueaza cercetari sub aspectul savirsirii infractiunilor de vatamare corporala, respectiv ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice“, a mentionat comisarul Nicusor Badea, adjunctul sefului IJP Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII