23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljContractul pentru reteaua internet a CJ Dolj, adjudecat la 23,6 miliarde de lei

Contractul pentru reteaua internet a CJ Dolj, adjudecat la 23,6 miliarde de lei

Primarii doljeni vor putea tine sedinte in sistem videoconferinta


Consiliul Judetean (CJ) Dolj va cheltui 23,6 miliarde de lei din bugetul public pentru conectarea la reteaua internet-intranet a institutiilor din subordine si a tuturor administratiilor locale din subordine.


Autoritatile judetene au comunicat ieri cistigatorul licitatiei publice privind incredintarea contractului de furnizare de servicii si echipamente, acesta fiind compania ROMTELECOM. Conform ofertei, valoarea prestarilor de servicii pe trei ani costa bugetul judetean 18,7 miliarde de lei, fara TVA, iar cea a echipamentelor necesare introducerii retelei – 4,9 miliarde de lei. Interesant este ca anul trecut, cind a participat la precedenta licitatie pentru adjudecarea contractului (licitatie anulata pe motiv ca oferta financiara depasea cu mult prevederile bugetare), ROMTELECOM ceruse exact pentru acelasi obiectiv peste 100 de miliarde de lei. Contracandidata operatorului national de telefonie fixa a fost firma RDS, care a prezentat o oferta financiara totala de 40 de miliarde de lei.


Oficialii CJ Dolj au precizat ca intii vor fi conectate la retea institutiile publice din subordinea consiliului, apoi primariile din judet. In total, este vorba despre 132 de abonati, care vor incheia in nume propriu contracte cu ROMTELECOM. Reteaua internet-intranet va permite comunicarea intre cei conectati si in sistem de videoconferinta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS