25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljJudecarea cazului Paunescu se amina pentru a doua oara

Judecarea cazului Paunescu se amina pentru a doua oara

Procesul in care este judecata Carmen Paunescu, sotia senatorului Adrian Paunescu, cercetata penal pentru uciderea din culpa a sotilor Burlan si a uneia dintre fiicele acestora, precum si pentru ranirea celei de-a doua fiice, s-a aminat pentru a doua oara. Urmatorul termen a fost stabilit de instanta pentru 9 septembrie, din cauza lipsei martorilor lui Carmen Paunescu si a unuia dintre martorii victimei accidentului. Pentru urmatoarea infatisare acestia au fost citati cu mandat de aducere.


Procesul in care Carmen Paunescu este acuzata de uciderea a trei oameni si ranirea celui de-al patrulea s-a aminat pentru a doua oara de cind judecarea acestuia a fost stramutata de la Tribunalul Dolj la Tribunalul de pe linga Judecatoria Rimnicu Vilcea. La ultima sedinta de judecata s-a stabilit ca autoarea accidentului s-a angajat sa achite catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate contravaloarea cheltuielilor de spitalizare a Silviei Burlan, de 16 ani, singura supravietuitoare a accidentului, cheltuieli care au fost estimate la aproximativ 82 de milioane de lei. In ceea ce priveste tutela minorei, aceasta a fost incredintata de instantele de judecata uneia dintre rudele familiei Burlan.


„Fetita va ramine cu familia ei. Avocata care o reprezenta si-a retras pretentiile de pastrare a tutelei singurei supravietuitoare a familiei Burlan“, a declarat actualul aparator al familiei Burlan. Daca va fi gasita vinovata, sotia senatorului PSD Adrian Paunescu risca o pedeapsa cuprinsa intre doi si sapte ani de inchisoare. La pedeapsa maxima care i s-ar cuveni, conform legii, se vor putea adauga alti trei ani de detentie, pentru ca in accidentul de care se face vinovata Carmen Paunescu si-au pierdut viata mai mult de doua persoane. In toamna acestui an urmeaza ca instanta sa stabileasca pedeapsa care i se cuvine autoarei accidentului si despagubirile care ii revin partii vatamate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU