11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRepararea unei strazi a costat Primaria Craiova 500 de milioane de lei

Repararea unei strazi a costat Primaria Craiova 500 de milioane de lei

Campania de reparare a strazilor continua in Craiova, dar au aparut si unele dificultati. Lucrarile neefectuate corespunzator au fost reclamate de zeci de cetateni care locuiesc pe strada Girlesti. Oamenii se pling ca primaria a demarat de trei ori actiuni de asfaltare, insa de fiecare data au fost aminate. Ultima data, pe 6 iunie, angajati ai firmei SC ANCORAD Oltenia SA au demarat reparatiile, insa dupa cinci zile si-au strins materialele si au plecat.


„Am inteles ca de la primarie au primit 500 de milioane de lei, desi ei solicitasera initial un miliard de lei. Cit au fost aici, nu au facut mare lucru. Au turnat asfalt de nici un centimetru grosime si nici nu s-a delimitat portiunea de strada care trebuia asfaltata. Cind au plecat, au tirit pe asfalt tractorul pe care il adusesera si astfel acesta s-a degradat din nou. I-am intrebat de ce pleaca, desi nu terminasera toata strada si ne-au spus ca vor reveni cind vor primi bani. Noi vrem sa stim cum au facut cei de la primarie receptia si ar fi bine sa nu le dea banii pentru ca nu au cheltuit atit. Stim ca sint bani putini, insa trebuie cheltuiti cu cap“, a spus Aurel Calin, unul dintre locatari. Sorica Vasile, alt craiovean care locuieste pe strada Girlesti, a povestit ca lucratorii au uitat sa curete strada de nisip si abia dupa aceea sa puna amorsajul si asfaltul.


Viceprimarul Gheorghe Nedelescu, care se ocupa de aceste probleme, a declarat ca reclamatii vizind strada Girlesti au mai fost primite la primarie. Pentru finalizarea lucrarilor, va fi organizata o alta licitatie si, cel mai probabil, in luna august strada va fi reparata in intregime.


„Lucrarile pe strada Girlesti au fost executate la indicatile primariei. In momentul in care s-au realizat reparatiile, acestea ar fi trebuit facute doar in zonele cele mai degradate. Am incercat de atitea ori sa le explic locatarilor de acolo, insa nu au inteles.


Continuarea lucrarii se va face probabil din bugetul pe anul viitor. Noua ni s-au dat 500 de milioane de lei pentru acoperirea gropilor si asta am facut. Am fost cu cei de la primarie chiar ieri pe teren, probabil la sesizarea voastra, si au constatat sa lucrarea a fost executata in conditiile cerute“, a declarat Mihai Pistol, sef santier SC ANCORAD Oltenia SA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS