19.4 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalNedelescu a dispus curatarea spatiilor verzi dintre blocuri

Nedelescu a dispus curatarea spatiilor verzi dintre blocuri

Actiunea demarata de Primaria Craiova, impreuna cu echipe din cadrul Disciplinei in Constructii si Jandarmeriei, pentru desfiintarea ingraditurilor ilegale din jurul blocurilor, continua in majoritatea cartierelor craiovene. Angajatii primariei au actionat ieri-dimineata in cartierul Craiovita Noua, in zona Racheta, pentru desfiintarea gardurilor si cotetelor ridicate in jurul blocurilor sau pe spatiile verzi. Locatarii s-au revoltat insa, pentru ca, o data cu desfiintarea ingraditurilor, angajatii primariei le-au distrus si spatiile verzi. „Florile din jurul blocului sint sadite de noi, locatarii, iar rondurile au fost amenajate pe banii nostri. Si-au batut joc de munca noastra. Au venit impreuna cu echipe de jandarmi si au distrus florile si amenajarile realizate de noi“, a spus Ioan Clenciu, unul dintre locatarii blocului 19.


„In jurul blocurilor sint interzise cotetele sau gardurile de sirma“


Reprezentantii Primariei Craiova au precizat insa ca trimisesera locatarilor instiintari, pentru a-si demola singuri gardurile ridicate in jurul blocurilor si amplasamentele ridicate ilegal, fara autorizatie din partea Primariei Craiova.


„Este vorba despre domeniul public.Oamenii nu inteleg insa acest fapt. Ingradisera zona din fata blocului cu un gard de sirma inalt de peste doi metri, parca era un tarc, nu spatiu verde. Era inestetic. Toate ingraditurile se pot face doar cu gard viu, iar in gradinile astfel amenajate nu au ce cauta cotete pentru animale sau baraci de depozitat lucruri. Pentru toate actiunile noastre avem dispozitii ale primarului“, a precizat Cristian Smarandachescu, inspector principal la Biroul Control Disciplina in Constructii din cadrul Primariei Craiova.


In ceea ce priveste aceste actiuni intreprinse de angajatii primariei, Gheorghe Nedelescu, viceprimarul Craiovei, a precizat ca sint doua echipe formate din 15, respectiv 18 oameni, din care fac parte si angajati de la Disciplina in Constructii, care merg la asociatiile de proprietari pentru desfiintarea ingraditurilor sau a altor constructii. Conform viceprimarului, actiunea se va derula pina pe 4 iulie, in locurile curatate urmind sa fie amenajate spatii verzi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS