13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoluare cu titei in judetul Olt

Poluare cu titei in judetul Olt

Autoritatile judetene si cele din comuna Fagetelu sint in alerta dupa ce lucratorii de la postul local de politie au raportat, in cursul zilei de simbata, fisurarea unei conducte cu titei din zona.


Subcomisarul Claudia Radu, purtatoarea de cuvint a Inspectoratului Judetean de Politie Olt, a spus ca politistii din Fagetelu au fost sesizati pe 18 iunie, de mai multi locuitori din comuna amintita, despre faptul ca, dintr-o conducta de transport a titeiului apartinind SC CONPET SA Ploiesti, intre localitatile Orlesti si Poiana Lacului, se produc scurgeri de produs petrolier. Cu ocazia cercetarilor s-a constatat ca respectiva conducta, care traverseaza aerian piriul Vedea din localitate, prezenta un orificiu de circa 8 mm, prin care se scurgea combustibilul. „Am anuntat imediat echipele de interventie ale CONPET SA Ploiesti, dar si Agentia pentru Protectia Mediului, pentru luarea masurilor care se impuneau intr-o asemenea situatie“, a declarat Claudia Radu.


De asemenea, comisarul Florin Homorean, seful Garzii de Mediu Olt, a precizat ca s-au scurs peste 200 de litri de titei in piriul Vedea, confirmind ca scurgerea a fost cauzata de o fisura produsa de un „atac“ al unor persoane necunoscute, care au urmarit sa extraga combustibil din conducta.


Reprezentantii Garzii de Mediu, precum si cei ai Agentiei pentru Protectia Mediului Olt au luat masuri pentru limitarea poluarii si sigilarea conductei. S-au montat patru baraje pentru retentia titeiului, in acest sens fiind folositi 50 de baloti din paie, precum si un absorbant biodegradabil. „Am inceput inca din prima zi vidanjarea piriului afectat de poluare. Am luat probe de apa si am montat un dorn (dop – n.r.) din lemn in locul celui metalic, pentru a opri scurgerea de titei“, a spus Florin Homorean. Politistii continua cercetarile pentru stabilirea conditiilor in care a fost perforata conducta de titei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS