12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBoc vrea sa transforme PD in partid popular

Boc vrea sa transforme PD in partid popular

Cei mai importanti lideri ai Partidului Democrat, in frunte cu presedintele interimar, Emil Boc, s-au aflat ieri la Rimnicu Vilcea, la o intilnire cu membrii PD din sudul tarii. Adriean Videanu, Vasile Blaga, Radu Berceanu, Cezar Preda, sefii organizatiilor din Vilcea, Gorj, Dolj, Arges, Teleorman, Mehedinti si Olt si chiar actorul Tudorel Filimon (cunoscut din serialul „La Bloc“) au urcat pe scena Filarmonicii „Ion Dumitrescu“ din municipiu pentru a-i convinge pe membrii partidului din aceasta regiune ca la Congresul National al partidului din 25 iunie sa voteze motiunea „România prospera, România democrata“. Prin aceasta motiune, in baza careia Emil Boc si-a lansat candidatura la presedintia partidului, doctrina PD ar urma sa se schimbe din social-democrata in populara. Liderul Emil Boc declara ca atit denumirea, cit si sigla si imnul partidului vor ramine neschimbate.


Boc, fara rivali la sefia partidului


Prin aceasta motiune, edilul-sef al Clujului devine practic singurul candidat la sefia partidului. Desi in urma cu ceva vreme isi anuntasera candidatura mai multi membri de seama ai partidului, Emil Boc a ramas singur in cursa, contracandidatii sai hotarind sa-l sustina. Printre cei care s-au retras se afla si Adriean Videanu, primarul general al Capitalei, care in motiune populara a lui Boc este propus ca presedinte executiv al partidului. „Candidaturile la presedintia partidului au fost dezbatute in urma cu ceva vreme. Au fost discutii destul de aprinse, dar pina la urma am convenit sa venim in fata membrilor de partid cu un punct de vedere unitar“, a spus Emil Boc. Daca liderii au acceptat sa cada la pace, nu acelasi lucru se poate spune despre membrii simpli de partid. O parte dintre ei, in special cei de la Craiova, s-au declarat nemultumiti ca vor merge la Bucuresti sa voteze o singura motiune, iar multi dintre ei nu au inteles mare lucru din noua doctrina. „Unde anume ne vom situa pe scena politica româneasca, pentru ca domnul Emil Boc spunea ca ne vom situa in centru, domnul Frunzaverde spunea ca motiunea este de centru-dreapta, iar domnul Berceanu ca este de centru-stinga?“, a intrebat unul dintre liderii tineretului pedist din Craiova. Raspunsul liderului Boc, cum ca PD va fi acum un partid care va lua idei atit de la dreapta, cit si de la stinga, pare sa-i fi multumit pe multi dintre membrii partidului prezenti la Filarmonica, deoarece au aplaudat frenetic.


Fuzionarea cu PNL este exclusa


Presedintele interimar al PD, Emil Boc, a mai precizat ca prin aceasta motiune Traian Basescu va fi candidatul PD la presedintia României la alegerile din 2009. Liderii pedisti recunosc ca, fara actualul presedinte al României, PD nu ar fi ajuns la guvernare. Cit priveste relatiile cu celelalte partide politice, Boc a precizat ca va exclude orice colaborare cu Partidul Social Democrat si cu cel al lui Vadim Tudor. Cu celelalte partide de orientare populara, adica Partidul Conservator (fostul PUR) si UDMR, Boc spune ca nu are nici cea mai mica intentie sa fuzioneze, ba chiar le someaza sa se decida in ce barca ramin: la guvernare sau in opozitie. Cit priveste relatiile cu partenerul din Alianta D.A., presedintele interimar spune ca sint stabile si ca cel putin pina in 2008, cind expira protocolul dintre ele, nu ar fi motive de ingrijorare. O posibila fuziune cu PNL este insa, cel putin din punctul de vedere al lui Sorin Frunzaverde, exclusa. „Nu cred ca trebuie sa fuzionam cu liberalii. Este mai convenabila o alianta intre un partid popular si unul liberal“ a precizat autorul motiunii populare, Sorin Frunzaverde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS