28.2 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMladin din Unirea, acuzat de o noua tentativa de omor

Mladin din Unirea, acuzat de o noua tentativa de omor

Un doljean de 49 de ani a fost trimis in judecata de procurori, pentru ca si-a lovit un consatean cu toporul in cap. Fapta s-a petrecut in toamna anului 2003, insa oamenii legii au terminat abia acum de instrumentat cazul, pentru ca „invinuitul dovedeste o periculoasa predilectie nu numai spre nesinceritate, dar si spre ticluirea de probe mincinoase, dificil de demontat“, dupa cum se specifica in actul de acuzare.


Varianta legitimei aparari, demontata de anchetatori


Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj, intre Nicolae Mladin, de 49 de ani, din comuna Unirea, si Fira Marin Filip, consateanul lui, exista o adversitate mai veche, pricinuita de faptul ca Mladin era banuit ca ar fi fost autorul mai multor furturi din culturile cetatenilor din localitate. Pe fondul acestui conflict, Nicolae Mladin a incercat sa-l ucida pe Fira in seara zilei de 30 septembrie 2003, aplicindu-i o lovitura cu toporul in cap, doar norocul si eforturile cadrelor medicale salvindu-i viata. Pentru aceasta fapta, Mladin a fost deja condamnat la opt ani de inchisoare, acum aflindu-se la Penitenciarul Drobeta Turnu Severin, unde isi executa pedeapsa. Inainte de a ajunge in spatele gratiilor, autorul tentativei de omor a mai incercat sa ucida. Victima i-a fost de aceasta data Constantin Rosu, cumnatul lui Fira.


Pe 3 noiembrie 2003, l-a pindit cind trecea cu caruta prin fata casei sale si, apropiindu-se, ascuns de intuneric, l-a lovit de doua ori cu o bara metalica pe Rosu. Prima lovitura l-a nimerit in cap, iar cea de-a doua i-a rupt victimei mina ridicata instinctiv pentru a se apara.


Audiat de procurori si de politisti, Mladin a sustinut ca, de fapt, il agresase pe Rosu in legitima aparare, in momentul in care victima intrase peste el in casa cu o sabie, cu intentia sa-l ucida. Aceasta varianta, sustinuta inclusiv de Marin si Rodica Mladin (fratele si cumnata lui Nicolae Mladin), a fost pina la urma demontata de anchetatori, care au dispus, la sfirsitul saptaminii trecute, trimiterea in judecata a lui Nicolae Mladin pentru o noua tentativa de omor calificat, infractiune pedepsita cu pina la 12 ani de inchisoare. Dosarul este acum pe masa judecatorilor de la Tribunalul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS