28.2 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalBatrina impuscata mortal de nepotul ei

Batrina impuscata mortal de nepotul ei

Un copil de noua ani a impuscat-o mortal pe bunica sa, in timp ce se juca prin casa cu o arma. Tragedia s-a intimplat in noaptea de duminica spre luni, putin dupa miezul noptii, in comuna doljeana Bratovoesti.


Un foc de arma din greseala


Daniel Florin Bragaru, de noua ani, elev in clasa a III-a la o scoala din Craiova, a fost duminica la o inmormintare, in comuna doljeana Bratovoesti, impreuna cu parintii lui. Seara, membrii familiei Bragaru s-au dus sa innopteze la familia Florea din Bratovoesti, Georgel Florea – gazda – fiind var primar cu tatal baietelului. Oamenii mari s-au adunat intr-o camera, sa se uite la televizor, iar copiii – Daniel Bragaru, impreuna cu verisorul lui, de zece ani, si o adolescenta de 17 ani – erau in alta camera.


La un moment dat, Daniel a observat dupa un sifonier o arma Geco, de calibrul 5,6 mm, pe care Georgel Florea o detinea legal. Fara ca nimeni din incapere sa incerce sa-l opreasca, baiatul a luat pusca din locul in care fusese dosita si a vrut sa se joace cu ea. Nu stia ca arma are glont pe teava. Exact in acel moment a intrat in incapere Floarea Florea, de 66 de ani, mama gazdei. Actionind accidental tragaciul, copilul a impuscat-o din greseala pe batrina, care s-a nimerit pe traiectoria glontului.


Copilul nu va ajunge la puscarie


„Copiii s-au dus sa se joace intr-o camera, au gasit pusca dupa sifonier si au luat-o de acolo. Atunci a intrat mama, iar baiatul a impuscat-o in piept“, povesteste ingrozit Georgel Florea, fiul victimei. De fapt, batrina a fost nimerita in spate. Glontul a atins plaminii si inima victimei, apoi a ricosat dintr-o coasta si a iesit prin fata, pe sub omoplatul drept. Rudele au chemat imediat o ambulanta, insa cadrele medicale care s-au deplasat la fata locului n-au mai avut ce face. Batrina murise.


O echipa a politiei judiciare, coordonata de un procuror al Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj, a inceput imediat cercetarile, pentru a stabili conditiile concrete ale comiterii faptei. Avind sub 14 ani, Daniel Florin Bragaru nu va raspunde insa penal. Proprietarul armei va trebui sa dea socoteala in fata oamenilor legii cu privire la faptul ca tinea arma incarcata intr-un loc la care aveau acces copiii. Georgel Florea a mentionat ca lasase arma acolo cu doua saptamini in urma, pentru ca a vrut sa impuste un porc bolnav. Barbatul risca insa cel mult o sanctiune contraventionala. Cit despre copil, acesta va fi obligat sa urmeze, cel mai probabil, un tratament psihiatric, iar familia lui va trebui sa plateasca familiei femeii decedate despagubiri materiale si morale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS