24 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAu inceput „Zilele municipiului Tirgu Jiu“

Au inceput „Zilele municipiului Tirgu Jiu“

Deschiderea oficiala a celei de a cincea editii a „Zilelor municipiului Tirgu Jiu“ a avut loc ieri, la Sala Maura a Prefecturii Gorj, printr-o sedinta festiva a consiliului local, la care au participat autoritati locale si reprezentanti a trei orase din Germania, Turcia si Bulgaria, cu care municipiul Tirgu Jiu este infratit sau desfasoara relatii de parteneriat. Delegatiile din localitatile Lauchhammer (Germania), Yanbol (Bulgaria) si Pendik (Turcia), care au fost conduse de primarii celor trei orase, au transmis mesaje autoritatilor municipiului Tirgu Jiu. Cu aceasta ocazie, primarita orasului german, Elisabeth Mulhforte, a semnat contractul de parteneriat cu municipiul Tirgu Jiu. La sedinta festiva a fost prezent si viceprimarul orasului Lupeni. De asemenea, decanul de virsta al fostilor primari ai municipiului Tirgu Jiu, Iancu Dragici, le-a povestit celor prezenti cum arata orasul acum mai bine de 50 de ani, cind el a venit la primarie. Consiliul local si Primaria Tirgu Jiu au acordat diplome de excelenta autoritatilor judetului Gorj, personalitatilor de marca ale orasului, precum si mijloacelor de comunicare in masa.


La primele ore ale diminetii a avut loc, la Biserica Sfintii Imparati, o slujba religioasa, pentru cinstirea Sfintiilor Imparati Constantin si Elena, ocrotitorii municipiului Tirgu Jiu.


„Zilele orasului Tirgu Jiu“ au continuat apoi la Muzeul Judetean, cu vernisajul expozitiei de fotografie „Salonul Artistilor Fotografi Olteni“, iar seara in Piata Prefecturii s-a desfasurat un spectacol de muzica populara, la care au participat, printre altii, cunoscutii interpreti Ionut Dolanescu, Nelu Balasoiu, Gheorghe Rosoga, Matilda Pascal Cojocarita etc.


Pe strada din fata sediului primariei si in incinta stadionului sint amplasate zeci de terase, unde locuitorii municipiului sint asteptati sa bea bere si sa manince mici.


Distractia va dura pina duminica


Distractia la „Zilele municipiului Tirgu Jiu“ va dura pina duminica. Astazi este o zi bogata in manifestari si spectacole. Dimineata, la Complexul Sportiv se va desfasura Cupa Municipiului Tirgu Jiu la tenis, iar la Galeriile Fondului Plastic se va deschide o expozitie a artistilor plastici gorjeni. Dupa-amiaza, intre orele 16.00 – 18.00, Fanfara „Armonia“ va cinta in Parcul Municipal muzica de promenada, iar seara liceele si universitatile vor prezenta o parada a mastilor. Incepind cu ora 21.30, in Piata Prefecturii va avea loc un spectacol de divertisment pentru toate virstele, cu trupe de muzica locale, iar pe scena va urca si formatia Candy. Duminica, pe Stadionul Municipal, incepind cu ora 20.30, se va desfasura un concert de muzica usoara, sustinut de cele mai in voga formatii: Etnic, Impact, Activ si Pepe. La finalul concertului, organizatorii au pregatit un frumos foc de artficii, care va marca inchiderea manifestarilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS