10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStabilimentul de ciini comunitari de la Circea functioneaza fara autorizatii

Stabilimentul de ciini comunitari de la Circea functioneaza fara autorizatii

Inspectori de la Directia Sanitar-Veterinara (DSV), Garda de Mediu si politisti au descins ieri-dimineata la stabilimentul pentru ciini comunitari din comuna doljeana Circea, patronat de Asociatia „Suflete nevinovate“ a lui Traian Budurnoiu. Controlul a venit ca urmare a reclamatiilor facute de primarul din localitate, Valerica Pupaza, care a spus ca stabilimentul functioneaza ilegal, din moment ce asociatia in cauza nu are nici un fel de autorizatie, nici de la primarie si nici de la institutiile cu competenta in domeniu. In plus, primaria a avut reclamatii de la cetateni care au avut de-a face cu ciinii scapati din adapost. Animalele provin in mare parte din Craiova si urma sa fie eutanasiate in stabilimentul din cartierul Facai. „Zona asta e cea mai frumoasa din Circea. E pacat sa ne batem joc de ea. Chiar ne gindeam s-o concesionam la cineva pentru a face zona turistica. Stabilimentul infesteaza toata zona. Primaria n-o sa-i dea niciodata aviz de functionare“, a spus primarul Pupaza. „Nu am spus ca nu sintem in neregula, dar dati-ne timp sa ne punem in ordine“, a spus, la rindul sau, Tutu Barbulescu, vicepresedinte al Asociatiei „Suflete nevinovate“.


Dupa ce au constatat ca stabilimentul functioneaza fara nici un fel de autorizatie, inspectorii au dat asociatiei termen doua saptamini pentru a-si lua avizele necesare, dar nu pe locatia controversata.


„Primaria nu a aprobat nimic. Au doua saptamini la dispozitie sa obtina avizele de principiu. Amenda nu le puteam da, pentru ca ei, practic, nici nu exista“, a declarat Valentin Dragoiescu, medic-inspector zonal al DSV Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU