20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOamenii lui Poiana au sudat usa scolii

Oamenii lui Poiana au sudat usa scolii

• Ieri-dimineata, conducerea Grupului Scolar ICM nr. 2 Craiova a gasit usile de la atelierul de practica al elevilor sudate • Scoala isi disputa cladirea in instanta cu SC POIANA SRL • Primaria Craiova a intrat pe fir si a depus actiune in instanta impotriva SC POIANA


Ieri-dimineata, angajatii lui Virgil Poiana, patronul SC POIANA SRL Craiova, au sudat usile atelierului-scoala al Grupului Scolar Industrial ICM nr. 2, nemaipermitind elevilor accesul in incinta. Cadrele didactice, in frunte cu directorul liceului, Andrei Radu, l-au reclamat pe patronul Poiana la politie, cerind desigilarea de urgenta a usilor, pina cind instantele de judecata se vor pronunta in litigiul dintre cele doua parti privind dreptul de proprietate asupra cladirii cu pricina, aflata pe str. Vlad Ţepes nr. 2. „De dimineata, am gasit usa atelierului sudata. Am fost acolo, am vorbit si la primarie, am vorbit cu politia. Am mers la Sectia nr. 3 Politie, si eu si Virgil Poiana. Acesta a zis ca deschide usile atelierului numai daca primaria si conducerea liceului dau scris ca elibereaza spatiile in termen de 30 de zile. Am vorbit cu avocatul si o sa-l dau in judecata pe Poiana pentru tulburare de posesie. 700 de elevi de la ICM nr. 2 trebuie sa-si faca practica acolo“, a declarat directorul Andrei Radu. La rindul sau, Virgil Poiana a spus: „I-am notificat sa-mi elibereze spatiul. Nu l-au eliberat, i-am trimis la plimbare. La politie i-am lamurit ca nu au dreptate. Sa-si caute dreptatea in alta parte. N-au de unde sa arate acte (pe spatiu – n.r.). Poate doar daca le contrafac la noapte“.


Conflict vechi


Conflictul dintre cele doua parti dateaza de citiva ani. Imobilul din str. Vlad Ţepes, nr. 2, care a apartinut fostei intreprinderi „7 Noiembrie“, este folosit ca atelier de practica de Grupul Scolar ICM nr. 2 inca din 1974, cind a fost transferat acestei institutii de invatamint. Dupa 1990, SC MAT SA Craiova, mostenitoarea Intreprinderii „7 Noiembrie“, a vindut succesiv catre diverse firme parti din cei peste 2.700 de metri patrati de terenuri si cladiri de la adresa mentionata. Ultimul pe lista a fost atelierul de practica al elevilor, pe care conducerea liceului spune ca primaria craioveana il are in proprietate. Numai ca SC MAT SA a vindut recent spatiul cu pricina catre SC POIANA SRL, contra a doua miliarde de lei, dupa cum sustine Virgil Poiana. Primaria Craiova a dat in judecata MAT SA pentru stabilirea proprietatii asupra imobilului si, implicit, daca vinzarea este legala sau nu. Acum, primaria apeleaza din nou la justitie pentru deblocarea usilor sudate de angajatii lui Virgil Poiana. „Am facut deja demersurile pentru obtinerea unei ordonante prezidentiale, ca firma respectiva sa permita accesul elevilor in ateliere pina la solutionarea in instanta a litigiului. Se va judeca in regim de urgenta“, a declarat viceprimarul Sorin Iordache.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS