3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimaria Craiova a dat in judecata MAT SA pentru vinzarea „ilegala“ a unui atelier scolar

Primaria Craiova a dat in judecata MAT SA pentru vinzarea „ilegala“ a unui atelier scolar

• Municipalitatea considera ca fabrica a instrainat ilegal un spatiu aflat in domeniul public al orasului • Suma pe care SC POIANA SRL sustine ca a platit-o pentru achizitionarea cladirii – doua miliarde de lei


Primaria craioveana a dat ieri in judecata, la sectia comerciala a Tribunalului Dolj, SC MAT SA Craiova, pentru vinzarea unui corp de cladire din str. Vlad Tepes, nr. 2, catre o societate privata. Imobilul din str. Vlad Tepes in care se afla spatiul in litigiu are o suprafata totala de peste 2.700 de metri patrati. Scandalul a pornit dupa ce SC MAT SA a vindut spatiul catre o societate privata care administreaza un service auto, SC POIANA SRL. In prezent, acolo functioneaza un atelier de practica al Grupului Scolar Industrial ICM nr. 2. Societatea mentionata, al carei patron, Virgil Poiana, sustine ca a cumparat spatiul de la SC MAT SA cu suma de doua miliarde de lei, a pus in vedere liceului sa elibereze atelierul pina la 1 iunie. In caz contrar, se va apela la executare silita si evacuare.


Ionel Catrinoiu: „Sint multe interese in joc“


Conducerea Liceului ICM nr. 2 sustine ca imobilul se afla in domeniul public al Primariei Craiova si este administrat de unitatea de invatamint, el fiind folosit ca spatiu pentru invatamint din 1974, cind a fost transferat prin protocol de la fosta Intreprindere „7 Noiembrie“, pentru practica elevilor. La rindul ei, primaria craioveana spune ca SC MAT SA nu are nici un drept asupra imobilului. Pentru o eventuala vinzare catre alte societati, SC MAT SA trebuie sa prezinte acte de proprietate. In consecinta, primaria a instiintat ieri SC POIANA SRL, societatea care a cumparat, ca SC MAT nu avea nici un drept de proprietate asupra imobilului.


„Ca sa vinda, trebuie sa aiba acte de proprietate. Actele incheiate intre cele doua parti nu sint opozabile primariei, care este proprietar. O eventuala vinzare este ilegala. I-am actionat in instanta“, a declarat Dan Zorila, jurist in cadrul Primariei Craiova.


La rindul sau, directorul SC MAT SA, Ionel Catrinoiu, sustine ca asteapta procesul cu primaria pentru ca are probe solide in favoarea sa. „Primaria nu cunoaste multe in orasul asta. Astept actiunea in instanta. Noi sintem o societate privata, ne vom judeca si se va afla adevarul. Spatiile si terenurile in Craiova devin tot mai scumpe, le vor multi. Sint multe interese in joc. In acest caz, noi consideram ca spatiile au fost ale noastre. Avem dovezi, vom veni cu ele in instanta. Sa vedem, primaria cu ce vine?“, a spus Catrinoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS