16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAngajatii SC DUELMIS PREST curata fatada Primariei Tirgu Jiu de paianjeni

Angajatii SC DUELMIS PREST curata fatada Primariei Tirgu Jiu de paianjeni

• Dupa ce initial a afirmat ca lucrarea a fost incredintata direct, Constantin Cretan, purtatorul de cuvint al Primariei Tirgu Jiu, a precizat ca patronul SC DUELMIS PREST SRL s-a oferit sa inlocuiasca gratis burlanele si sa curete fatada institutiei • Prietenii stiu de ce: SC DUELMIS PREST SRL Tirgu Jiu, care apartine omului de afaceri Dan Mischie, a executat din 2001 si pina in prezent lucrari de miliarde de lei la sediul primariei municipiului


SC DUELMIS PREST SRL, „abonata“ la lucrarile de reparatii la Primaria Tirgu Jiu, se ocupa din nou de sediul institutiei in fruntea careia se afla Florin Circiumaru. Lucrarile executate de SC DUELMIS PREST SRL la cladirea primariei figureaza in evidentele institutiei dupa anul 2000, adica dupa ce Florin Circiumaru a cistigat primul mandat de edil al municipiului. Firma respectiva a cistigat lucrari si in timpul celui de-al doilea mandat, iar, in mod surprinzator, in prezent a ajuns sa presteze gratis, cel putin asa sustine purtatorul de cuvint al Primariei Tirgu Jiu, Constantin Cretan. In prezent, SC DUELMIS PREST SRL a instalat mai multe schele pe fatada cladirii, pentru a inlocui burlanele si pentru a curata peretele. Angajatii care inlocuiesc burlanele sint cetateni romi, a caror indeletnicire, deprinsa in familie, este prelucrarea tablei.


Bilbiieli…


Cind a fost intrebat cine se ocupa de aceste lucrari, purtatorul de cuvint al primariei, Constantin Cretan, a spus ca SC DUELMIS PREST SRL a primit, prin incredintare directa, refacerea burlanelor, intrucit valoarea lucrarii este mica. Ulterior, dupa ce a verificat la Biroul licitatii din cadrul Primariei Tirgu Jiu, Constantin Cretan a ajuns la alte concluzii. „Firma DUELMIS PREST se ocupa de lucrarea respectiva, iar cetatenii de etnie roma sint angajatii societatii. Am verificat si am constatat ca SC DUELMIS a promis in urma cu mai multi ani, cind efectua alta lucrare, ca va reface si burlanele. Reprezentantii firmei au spus ca vor sa curete si fatada de paianjeni, cu ocazia zilelor orasului. Gratis!“, a afirmat Constantin Cretan. Interesant este ca firma DUELMIS PREST, care apartine lui Dan si Dumitru Mischie, a beneficiat din 2001 si pina in prezent de lucrari in valoare de aproximativ trei miliarde de lei, constind in reparatii si amenajari interioare si exterioare ale sediului Primariei Tirgu Jiu. Aproape de fiecare data, SC DUELMIS PREST s-a ocupat de lucrarile de modernizare a primariei.


In 2001, societatea a executat lucrari interioare si exterioare, in valoare de peste 1,2 miliarde de lei. In anii urmatori, aceeasi firma s-a ocupat si de amenajarea Centrului de Informare pentru Cetateni, precum si de amenajarea unor magazii si spatii de depozitare. Valoarea totala a lucrarilor efectuate a fost de peste 500 de milioane de lei. Tot SC DUELMIS PREST a fost preferata comisiei de licitatii din primarie si cind a fost vorba despre refacerea si modernizarea etajului al II-lea al imobilului – lucrari pentru care municipalitatea a achitat peste 984 de milioane de lei. Au fost facute numeroase speculatii in ceea ce priveste existenta unei relatii de rudenie intre Nicolae Mischie si patronii firmei DUELMIS PREST, insa pina in prezent nimeni nu a reusit sa stabileasca acest lucru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS