13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCasele lui Iskandarani si ale prietenului sau, luate la puricat

Casele lui Iskandarani si ale prietenului sau, luate la puricat

Locuinta din Timisoara a lui Zaher Iskandarani a fost perchezitionata, ieri- dimineata, de mascati si anchetatori, in paralel fiind retinut un apropiat al acestuia, care se afla la Lugoj, intr-un tren, au informat surse judiciare. Actiunile au fost coordonate de procurori ai Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie si au fost puse in practica de ofiteri de la Crima Organizata si mascati ai Serviciului de Interventii si Actiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române.


Politisti mascati au urcat, ieri-dimineata, in jurul orei 7.00, in trenul intercity Timisoara-Bucuresti, oprit in statia Lugoj, din care au dat jos un barbat, de 52 de ani, despre care stiau ca este prieten cu Zaher Iskandarani. Surse judiciare au declarat ca persoana retinuta se indrepta spre Craiova, avind asupra lui un pasaport, mai multe acte si o suma de bani. Barbatul a fost preluat de politistii de la Crima Organizata si condus la Timisoara, pentru a i se perchezitiona locuinta, urmind apoi sa fie audiat. Surse confidentiale au precizat ca, tot ieri-dimineata, a fost perchezitionata si locuinta din Timisoara a lui Zaher Iskandarani, insa acest lucru nu a fost confirmat de nici un reprezentant al anchetatorilor.


Zaher Iskandarani, Eugen Iovescu, Ghannoum Obayda, Fadi Jamil si Vasile Panican au fost arestati, saptamina trecuta, sub acuzatia de „initiere si constituire a unui grup infractional organizat, avind drept scop comiterea de infractiuni grave, respectiv contrafacerea si contrabanda de mare anvergura cu tigari“.


Potrivit anchetatorilor, acuzatii ar fi incercat sa zadarniceasca aflarea adevarului, prin influentarea unor martori si prin distrugerea si alterarea unor probe, si, ulterior inceperii urmaririi penale, au facut demersuri pentru a se sustrage anchetei. Ieri, in presa centrala s-a vehiculat un zvon conform caruia alta persoana vizata de anchetatori ar fi Fathi Taher, dar anchetatorii au negat acest lucru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS