13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDarius Vilcov s-a casatorit cu Lavinia Sandru

Darius Vilcov s-a casatorit cu Lavinia Sandru

Simbata, dupa prinz, la poalele dealului Gradiste a inceput forfota. Activitate se vedea si pe deal, linga castelul de apa, acolo unde organizatorii profesionisti instalasera, cu o seara inainte, corturile pentru nunta primarului. Fara indoiala evenimentul monden al anului, casatoria dintre primarul municipiului Slatina, Darius Vilcov, si Lavinia Sandru, deputat de Mures, a suscitat un interes enorm. Si asta datorita functiilor pe care le ocupa cei doi tineri, dar si a locatiei pe care si-au ales-o pentru celebrarea cununiei civile. Dealul Gradiste, uitat pina acum de autoritati, lasat prada liliacului si tufelor de maracini, a fost, pentru o seara, o locatie exceptionala. Riul Olt, pe de o parte, si orasul vazut de sus, pe de alta parte, au fost elementele care au transformat nunta primarului intr-un adevarat spectacol.


Lume multa, lume buna


De la nunta lui Darius Vilcov n-a lipsit, practic, nimeni. Toate personalitatile judetului, in frunte cu prefectul si presedintele Consiliului Judetean Olt, au onorat invitatia. Consilierii locali au venit in corpore si n-au pierdut timpul, fiind nelipsiti de pe ringul de dans. Desi aluziile referitoare la politica n-au lipsit, ele au fost tratate cu indiferenta de cei prezenti. In fapt, seara de simbata a reprezentat, probabil, unul dintre putinele momente in care principalele forte politice ale judetului au uitat de vrajba obisnuita si s-au asezat la aceeasi masa. Si nu-i putin lucru sa-i vezi pe Octavian Popescu, J. Copilau, Gheorghe Anghel, Florin Iordache, Gigel Stirbu sau Ioan Ciugulea discutind calm, intre doua dansuri, problemele politice ale judetului. Si Ioan Ciugulea, presedintele liberalilor olteni, a fost, atit cit l-au tinut puterile, intr-o forma de zile mari, concurind serios cu mult mai tinerii colegi de pe ringul de dans. Un dansator priceput s-a dovedit si Cozmin Gusa, care a executat impecabil miscarile de „Meniaito“, alaturi de cei doi miri.


Chiar daca de dansat au dansat mai abitir reprezentantii Aliantei aflate la putere, fruntasii PSD si PPRM au fost vizibil incintati de organizarea impecabila a nuntii. O mare parte dintre ei au stat pina noaptea tirziu, au admirat superbul foc de artificii si au dansat pe ritmurile indracite ale formatiei Los Platanos, semn ca politica se indulceste intre un crevete crocant, un pahar de vin alb si o friptura in singe.


Ceremonie cu vice emotionat


Supravegheati atent de maestrul de ceremonii, cunoscutul om de televiziune Cosmin Selesi, dar si de nasul Cozmin Gusa, mirii au spus „da“ in fata ofiterului starii civile, nimeni altul decit viceprimarul Gabriel Diaconu. Parca mai emotionat decit mirele, vicele si-a dus, totusi, treaba la bun sfirsit si petrecerea putea sa inceapa. Petrecere pe care invitatii de simbata seara n-o vor uita prea usor, surprizele tinindu-se lant intr-un ritm aproape sufocant. Si pentru ca o nunta de pomina trebuie neaparat sa aiba mincare de pomina, nuntasii au putut gusta, la aperitiv, diverse soiuri de fructe de mare, acompaniate din belsug de bautura pe toate gusturile. Si muzica a fost la inaltime, atmosfera fiind intretinuta, pentru inceput, de „Las Vegas Band“, o trupa care a incalzit atomosfera. Iar cum sarmaluta in foi de vita nu merge fara o muzica lautareasca de calitate, pe scena a urcat taraful condus de Viorel Fundament, care i-a ridicat de la mese si pe cei mai in virsta, dornici de o hora de mina sau o sirba olteneasca. Bufetul suedez i-a dus la aceeasi coada pe mai-marii judetului. Si iarasi, nu-i putin sa-i vezi pe Gigel Stirbu, subprefectul judetului, sau Gheorghe Dumitrescu, directorul Spitalului Judetean, impartind coada pentru o farfurie de delicateturi plus o sarma ca la mama acasa.


Hara si Bere Gratis, prezente obisnuite la Slatina


De departe una dintre formatiile preferate ale tinarului primar de Slatina, trupa Hara a tinut sa fie alaturi de Darius Vilcov in acest moment special. Baietii condusi de Flavius Buzila au sustinut un recital spectaculos, care a culminat cu o interpretare inedita a melodiei „Ma dusei sa trec la Olt“. Interpretul acestei melodii a fost nimeni altul decit mirele, care a dovedit ca ar avea o piine de mincat daca ar renunta la politica. Totul sub privirile admirative ale Laviniei, care a dansat si a cintat toata noaptea.


Dupa Hara, pe scena au urcat baietii de la Bere Gratis, si ei prezente obisnuite in ultima vreme la Slatina. Bita si trupa sa au dedicat melodiile cintate celor doi miri, transformind ringul de dans intr-un loc neincapator. In tot acest timp, mesenii mai pofticiosi au putut gusta din fripturile la gratar stropite cu vin de toate culorile si soiurile. Altii, mai romantici sau atinsi de fiorul poeziei sub clar de luna, au admirat imprejurimile sau superba imagine creata de tortele aprinse de-a lungul soselei ce urca pe deal.


Focul de artificii a fost momentul culminant al serii. O serie care a durat aproape 15 minute si a putut fi admirata atit de slatineni, cit si de locuitorii comunelor limitrofe municipiului resedinta de judet.


Tortul miresei a mai adus o surpriza de proportii: cu celebrele poncho-uri si palarii de dimensiuni impresionante, instrumentistii formatiei „Los Platanos“, cunoscuti sustinatori ai echipei de fotbal FC National, i-au acompaniat pe miri in momentul in care acestia au taiat tortul. Apoi au urcat pe scena si au declansat fiesta. Petrecerea putea sa continue.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS