17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPremiati pentru ca au dat inapoi banii gasiti

Premiati pentru ca au dat inapoi banii gasiti

Lucratorii Sectiei 5 Politie Craiova au reusit sa identifice persoana care a pierdut o importanta suma de bani in cartierul George Enescu, iar cei doi copii care au gasit banii si s-au dus cu ei la politie au fost recompensati de oamenii legii, pentru cinstea de care au dat dovada, cu diplome de merit si dulciuri.


Marti seara, in jurul orei 18.00, Edmond Vasile Berindea, elev in clasa a III-a C la Scoala nr. 2 „Traian“ din Craiova, si prietenul sau cel mai bun, Thomas Neatu, elev in clasa a II-a A la aceeasi unitate de invatamint, se plimbau cu bicicletele prin cartierul George Enescu. La un moment dat, au vazut un teanc de bani pe jos. S-au oprit si au ridicat bancnotele – era o suma frumusica, vreo 2.700.000 de lei – apoi, insotiti de parinti, s-au dus la Sectia 5 Politie din Craiovita Noua si au anuntat gasirea banilor. „Ne-am gindit ca sint ai unui om sarac si are nevoie de ei“, a declarat Berindea. „Nu i-am adus chiar pe toti. Lipseau 50.000 de lei, pe care ni i-a furat un rom mai mare care ne-a vazut cu banii in mina“, a relatat Thomas Neatu.


Diplome si dulciuri pentru cei doi elevi cinstiti


Banii au fost depusi la politie, iar oamenii legii au pornit in cautarea proprietarului, pentru a-i restitui. Miercuri seara, au reusit sa-i dea de urma celui care pierduse banii. Este vorba despre Maria Luiza Nicolae, eleva in clasa a XI-a la Colegiul National Economic „Gheorghe Chitu“ din localitate. „Am mers la cineva in vizita in cartierul George Enescu, iar banii pe care ii aveam in buzunar se pare ca mi-au picat in momentul in care coboram din taxi. Am observat lipsa lor abia dupa o ora, m-am intors si i-am cautat, dar nu i-am mai gasit. Miercuri seara, am aflat de la televizor de gasirea acestor bani si m-am dus imediat la Sectia 5 Politie“, a povestit Maria Luiza.


Ieri, in jurul orei 12.00, toti elevii de la Scoala nr.2 „Traian“ s-au adunat in curtea unitatii de invatamint, pentru a afla despre exemplul de cinste dat de colegii lor Berindea si Neatu. In prezenta politistilor de proximitate de la Sectia 5, gasitorii au restituit suma de bani adolescentei care o pierduse. Berindea si Neatu au primit, pentru gestul lor, diplome de merit si cite o plasa cu dulciuri din partea politistilor. Directorul unitatii de invatamint, profesor Dumitru Cotoi, a tinut sa-i felicite atit pe cei doi elevi, cit si pe parintii lor si pe invatatorii Ioana Crivat si Emil Iorga, pentru ca au stiut sa ii educe cum trebuie pe cei doi copii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS