14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMarcel Ilie Tundrea, dus cu zaharelul

Marcel Ilie Tundrea, dus cu zaharelul

Gorjeanul Marcel Ilie Tundrea s-a ales cu o noua aminare in procesul in care medicii legisti de la Institutul National de Medicina Legala (INML) „Mina Minovici“ din Bucuresti trebuia sa prezinte rezultatul testului ADN. Acest lucru nu s-a mai intimplat si nimeni nu a putut explica de ce judecatorii au programat un nou termen pentru data de 15 iunie. Pentru a afla ce se petrece la „Mina Minovici“ cu testul ADN, magistratii au solicitat, printr-o adresa oficiala, un raspuns Institutului National de Medicina Legala din Bucuresti. Daca legistii nu vor comunica motivele pentru care testul nu a fost prezentat in instanta, acestia ar putea fi amendati. In acelasi timp, Liliana Clima, avocata lui Marcel Ilie Tundrea, a solicitat efectuarea testului ADN la Institutul de Criminalistica din cadrul Inspectoratului General de Politie. Aici se pare ca exista aparatura mult mai performanta decit la INML „Mina Minovici“, iar efectuarea unui test ADN ar dura mai putin, dupa cum a spus avocata Clima.


Reactivii au sosit prea tirziu…


Liliana Clima sustine ca a incercat pe cont propriu sa afle de ce raportul de expertiza nu este gata si a obtinut un raspuns vag: „S-a aminat pentru a nu stiu cita oara, din cauza lipsei raportului de expertiza. S-a solicitat in scris si verbal ca testul sa fie efectuat la Institutul de Criminalistica. Acolo este mult mai bine si se realizeaza mereu astfel de teste. Nimeni nu stie ce fac cei de la INML si toata lumea se intreaba ce se intimpla, de ce de atita timp nu s-a facut nimic. Absolut nimic! Trebuie sa motiveze cumva intirzierea asta si ar putea sa fie aplicate si amenzi. Eu am luat telefonic legatura cu cineva de acolo si mi s-a spus varianta ca au intrat prea tirziu in posesia reactivilor. Se tergiverseaza acest proces si nu stim care e scopul“. Liliana Clima l-a insotit ieri pe Marcel Ilie Tundrea la Brasov, cu speranta ca urma sa afle rezultatul expertizei.


Tundrea cauta loc de munca


Marcel Ilie Tundrea nu si-a putut ascunde nemultumirea fata de ce s-a petrecut in instanta. In prezent, Tundrea este ajutat de avocata pentru a supravietui. Timp de 12 ani, Marcel Ilie Tundrea a stat in inchisoare, fiind condamnat pentru viol si crima, dupa care a fost pus in libertate ca urmare a unui test ADN care i-a demonstrat nevinovatia. Pe 9 decembrie 2004, medicii legisti de la „Mina Minovici“ s-au deplasat in cimitirul din Pojogeni si au exhumat ramasitele pamintesti ale Mioarei Gherasie, fetita ucisa in urma cu 13 ani. De atunci si pina in prezent nu s-a reusit efectuarea testului AND. De mentionat ca Tundrea a fost achitat de Tribunalul Brasov, recursul fiind acum pe rol la Curtea de Apel din aceeasi localitate. „Este o bataie de joc! Se poate ca ei sa stie deja rezultatul testului, pentru ca alta explicatie nu ar fi. Nu stiu ce sa mai fac si trebuie sa am nervi de otel. As vrea sa ma angajeze si pe mine cineva undeva, sa muncesc. Solicit ajutor, pentru ca nu mai rezist. Acum ma mai ajuta doamna avocat“, a povestit Marcel Ilie Tundrea, care spera sa ii ofere un loc de munca cineva care va citi ziarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS