16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMischie, cercetat penal pentru evaziune fiscala

Mischie, cercetat penal pentru evaziune fiscala

Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj s-a autosesizat in urma unor declaratii facute de un fost angajat al lui Nicolae Mischie si a inceput cercetarea penala impotriva acestuia pentru evaziune fiscala. Gheorghe Motea, fostul sef al tipografiei lui Mischie, a spus ca a scos de sub tipar mai multe carti pentru care nu s-a platit nimic. Gheorghe Emil Mota, prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, a spus ca verificarile vizeaza vinzarea unor carti fara inregistrarea in contabilitate a sumelor de bani rezultate, fostul presedinte al PSD Gorj si al consiliului judetean sustragindu-se astfel de la plata obligatiilor fiscale catre stat.


Tipografia a fost achizitionata cu fonduri PHARE


Tipografia lui Nicolae Mischie functioneaza pe firma SC SANDA NIC SRL si a fost achizitionata cu fonduri de la Uniunea Europeana, prin intermediul unui proiect PHARE, in valoare de 53.000 de euro, obtinuti pe vremea cind fostul baron al judetului Gorj se afla la conducerea organismului care se ocupa de impartirea fondurilor. Tot in acea perioada, lui Nicolae Mischie i-au mai fost aprobate inca doua proiecte cu fonduri europene, pentru infiintarea unui centru de consultanta si a unui centru de vinatoare, dar acestea au fost respinse dupa ce au fost reevaluate. Cumnatul lui Mischie a reusit sa obtina si el fonduri de la Uniunea Europeana, in jur de 40.000 de euro, pentru o ferma de vaci de rasa, in localitatea Arcani.


Tipografia lui Mischie are probleme financiare


Tipografia SANDA NIC functioneaza in centrul municipiului, intr-o parte a cladirii baii publice, spatiul fiind cumparat de la primarie la un pret derizoriu. Pina la jumatatea anului 2004, tipografia a mers la capacitate maxima, avind comenzi de la institutiile statului pentru tiparirea de tipizate, calendare si agende. Dupa decaderea lui Nicolae Mischie, comenziile pentru tipografie s-au redus, iar patronul acesteia a fost nevoit sa trimita in somaj o mare parte din angajati.


Familia Mischie mai detine o societate, SMANIC, care are sediul intr-o zona defavorizata, in localitatea Matasari, intr-un apartament dintr-un bloc darapanat. Nicolae Mischie mai este cercetat de procurori pentru contrabanda cu masini, acesta fiind acuzat ca a adus in tara doua autoturisme fara sa plateasca taxe vamale, beneficiind de scutiri pentru ca firma se afla intr-o zona defavorizata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS