14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLavinia a obtinut bani pentru a merge la clinici de recuperare

Lavinia a obtinut bani pentru a merge la clinici de recuperare

In urma articolului „O copila de noua ani are nevoie de bani pentru tratament“, aparut in Gazeta de Sud, pe 4 mai 2005, in care a fost prezentat cazul dramatic al unei fetite care sufera de boala congenitala Little, cititorii GdS au raspuns apelului umanitar. Floarea Adam, din comuna Virvorul de Jos, satul Ciutura, femeia care o creste pe Lavinia de cind aceasta avea trei ani, a avut marea bucurie sa primeasca vizita unor oameni marinimosi, care i-au oferit sprijinul material necesar pentru ca micuta sa mearga la spitalele din tara pentru recuperare fizica.


Floarea Adam are 53 de ani si isi creste singura nepoata bolnava, abandonata de propriii parinti. Neavind alte venituri decit alocatia fetitei si pensia de insotitoare, femeia a cerut de nenumarate ori sprijinul oamenilor, deoarece vrea sa incerce tot ce este posibil pentru ca nepoata sa sa mearga din nou. Anii trecuti, banii primiti de la cititori i-a folosit pentru operatia si tratamentul de recuperare a fetitei.


Oameni cu suflet din Craiova i-au oferit Laviniei bani pentru tratament


Impresionata de povestea Laviniei, Tanta Vlad, din Craiova, s-a oferit sa-i acorde sprijin micutei. Nu este o femeie bogata, ci traieste din pensie si din sprijinul oferit de fiica sa plecata la munca in Germania. „ Nu am miliarde, dar, cind am citit despre copila, mi-au dat lacrimile. Am vorbit la telefon chiar in acea seara cu fata mea si i-am povestit despre Lavinia. Mi-a spus ca trebuie sa o ajutam. Pentru inceput, o sa ii dau bunicii bani pentru a merge la recuperare cu fetita. In citeva zile, fata mea o sa trimita pachete cu haine pentru copila si, daca este nevoie, un cadru si un carucior pentru persoanele cu dizabilitati“, a declarat Tanta Vlad.


„Dupa ani buni, mama Laviniei a venit sa o ia pe copila ca sa o dea la stat!“


Satul Ciutura, in care locuieste Lavinia impreuna cu bunica sa, este situat la 25 de kilometri de Craiova. Este o localitate mica, cu case saracacioase, garduri cazute… Lavinia si bunica sa merg zilnic minute bune pina la scoala din sat. Deplasindu-se cu greu, sprijinita de un cadru si ajutata de bunica, Lavinia oboseste repede, iar femeia este nevoita sa o duca in brate sau in circa pina acasa. Cu toate greutatile prin care trece, Floarea Adam mai are puterea sa lucreze cu ziua, pentru a face rost de bani, deoarece in iulie trebuie sa duca fetita la un spital de pediatrie din Bucuresti, pentru ca apoi sa plece cu ea la recuperare. „Dupa ce am apelat la Gazeta de Sud, oamenii au inceput sa ma ajute cu bani. Unii nu au vrut sa spuna cum ii cheama. I-au adus Laviniei portocale, dulciuri, bani… Si doamna Tanta mi-a adus bani si alimente. Nu stiu cum sa le multumesc tuturor. Ma rog zi si noapte ca Dumnezeu sa o ajute sa mearga, sa se poata descurca singura!“, a spus Floarea Adam, plingind.


Pe linga necazurile si greutatile pe care le are, femeia a fost vizitata de curind de fiica ei, mama Laviniei. Aceasta, dupa spusele femeii, si-ar fi aminitit dintr-o data ca are copil, desi ani buni nu a trecut sa o vada. „A venit muma-sa la noi, a inceput sa tipe ca este fata ei si ca vrea sa o ia. Mi-a spus ca o interneaza intr-un sanatoriu. Dar nu o dau nici in ruptul capului. Este copilul meu, pe care l-am crescut de la citeva luni. Dupa atitia ani s-a trezit ca e mama, iar, in loc sa o ingrijeasca, ma ameninta ca o da la stat? Nu o dau pe Lavinia de linga mine!“, a mai spus Floarea Adam.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS