Acasă Local Simbata mortii pe DN 7

Simbata mortii pe DN 7

-

Dublu accident la Calimanesti


Un tinar si-a pierdut viata, iar citeva persoane au fost ranite usor, in doua accidente rutiere grave, produse pe DN 7, in acelasi loc, in apropierea localitatii Calimanesti. Pe o ploaie torentiala, o Dacie a derapat sub rotile unui tir incarcat cu ata si a fost tirita aproximativ 70 de metri. La o ora de la primul eveniment rutier, alt tir care se deplasa cu viteza nu a respectat avertismentul lucratorilor de la Administratia Drumurilor Nationale (ADN) Vilcea, care curatau zona de fiare. Din aceasta cauza, autotrenul a lovit puternic doua masini care au fost aruncate in parapetii de ciment. Circulatia s-a desfasurat toata ziua pe un singur fir.


Primul accident s-a produs simbata, la prinz, pe DN 7, la kilometrul 202+500. Din cauza ploii torentiale, soseaua a devenit alunecoasa, prezentind pericol de accidente. O Dacie 1310, cu numarul de inmatriculare SB-72-MRM, condusa de Cosmin Popescu, de 23 de ani, din Sibiu, a derapat intr-o curba extrem de periculoasa. Pentru ca avea si viteza mai mare decit limita de 40 de kilometri impusa in zona, Dacia a ajuns sub rotile tirului, cu numarul de inmatriculare 42-SE-4637, condus regulamentar de Abdulah Basaran, de 47 de ani, din Turcia. Masina a fost tirita aproape 70 de metri pe carosabil, iar tirul a fost aproape de a plonja in Olt. Abdulah Basaran a declarat: „Tirul era incarcat cu materiale textile si ma indreptam spre Ungaria. Intrind pe contrasens, Dacia mi-a iesit in fata si nu am putut sa o evit“. In urma impactului, soferul Daciei a suferit rani grave. Chiar daca medicii de la Spitalul Floreasca – Bucuresti au incercat salvarea acestuia, Cosmin Popescu a decedat la citeva ore de la accident. La fata locului au sosit imediat mai multe echipaje ale Serviciului Politiei Rutiere (SPR), precum si angajati ai AND Vilcea, pentru a curata zona de fiare.


Trei autoutilitare s-au tamponat in lant la Ciineni


La numai o ora de la primul accident, in aceeasi curba a avut loc alt incident. Un tir marca Mercedes, cu numarul de inmatriculare B-80-JVD, condus de Marius Stanescu, din Buftea, care transporta ambalaje, a lovit doua autoturisme care veneau din sens opus. Soferul tirului nu a adaptat viteza la conditiile meteo-rutiere si nu a putut sa opreasca la avertizarile lucratorilor AND. Autotrenul a intrat pe contrasens, lovind un Hyunday, cu numarul de inmatriculare B-28702, condus de un medic, care a fost usor ranit. Dupa ce a azvirlit autoturismul in parapetul din dreapta drumului, tirul a intrat in coliziune cu o Dacia Solenza, cu numarul de inmatriculare BV-74-RDG.


„Eram in masina cu sora mea si cu copilul. Tirul m-a prins din drum, m-a invirtit, apoi m-a izbit in parapetul de pe partea stinga. S-a intimplat asa de repede, incit nu am avut timp sa mai fac vreo manevra. Bine ca nu am fost raniti“, a declarat soferul Daciei Solenza.


Echipajele SPR au dirijat toata ziua traficul deoarece circulatia s-a desfasurat pe un singur fir, intrucit ceilalti soferi conduceau cu viteza. In acelasi interval de timp, agentii SPR au fost solicitati la alta tamponare. Trei Dacii 1304, intrate in derapaj, s-au ciocnit in lant in zona Ciineni, tot pe DN 7, autoturismele fiind avariate. Avind in vedere accidentele petrecute la sfirsitul saptaminii trecute, agentii rutieri recomanda soferilor adaptarea vitezei la conditiile de drum, precum si prudenta.

ȘTIRI VIDEO GdS

Afaceri de succes. Serpico accelerează pedala în business, cu vehicule electrice Volkswagen

Gazeta de Sud. Împlinim 25 de ani. Spunem povestea a 25 de firme. În acest an, pe 15 martie, cotidianul Gazeta de Sud împlineşte 25 de ani de când primul număr al ziarului a văzut lumina tiparului. Cu această ocazie, oferim oportunitatea ca 25 dintre cei mai fideli colaboratori ai Gazetei de Sud din mediul de business să se prezinte în paginile ziarului.

Centru de izolare pentru coronavirus, în buza liceelor

Autorităţile doljene au stabilit ca la nivelul judeţului Dolj să existe două centre de izolare pentru pacienţi suspecţi de infecţie cu coronavirus....

Horoscop

Berbec S-ar putea să simţiţi o nelinişte, în urma unor evenimente din trecutul apropiat. Analizaţi bine situaţia, cereţi sfaturi celor apropiaţi, persoanelor...