10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalIncep sa cada casele in Craiova

Incep sa cada casele in Craiova

In Craiova sint citeva zone in care, de cite ori ploua torential, strazile se transforma in riuri, iar casele oamenilor in lacuri de acumulare. Simbata, pe strada Stinjeneilor nu se putea circula decit cu barca. Multe dintre casele din zona sint construite pe terenuri care se afla la aproximativ doi metri sub nivelul a ceea ce edilii orasului considera ca este strada si care, de fapt, este o ulita. De fiecare data cind ploua, apa din strada a carei canalizare este subdimensionata si colmatata intra in curtile si casele oamenilor, care nu au putut sa-si ridice nivelul curtilor la cel al strazii.


In casele de pe strada Stinjeneilor din Craiova traiesc cei mai sarmani oameni din zona, care nu gasesc in fiecare zi ceva de pus pe masa, si nicidecum nu au bani pentru lucrari de ridicare de nivel. Maria Popescu, divortata de multi ani si mama unei fetite cu handicap, traieste un adevarat cosmar, caci, de cite ori ploua, se teme ca se vor prabusi peretii camarutei in care se adaposteste impreuna cu fetita. De simbata traieste si maninca din mila vecinilor, pentru ca apa de pe stada a venit ca o viitura, sapind la temelia casei de chirpici si inundind-o. Ingrozita, Maria Popescu s-a refugiat la vecini, lasint bruma de agoniseala sa putrezesca in mocirla care s-a intins peste tot. „Imi este frica sa nu cada peretii peste noi. Apa a ajuns pina la geamuri si a sapat la temelia casei. Parca era o strecuratoare prin care curgeau sute de piriiase. Vecinii au dat telefon la pompieri, care au venit cu masinile si au mai tras apa, dar acum, ca un facut, apa iese din pamint. Canalizarea este infundata, iar tuburile sint atit de mici, ca nu au putut prelua puhoiul de apa“, a spus femeia, care a trait clipe de groaza. Aceeasi situatie se regaseste in multe alte case de pe strada Stinjeneilor. „Primaria a gasit mii de euro sa plateasca artistii care au cintat in parc de Paste, dar nu gaseste bani sa ne faca si noua canalizarea, ca sa nu mai trecem prin momente de groaza de cite ori ploua. Am auzit ca Solomon vrea sa schimbe tot centrul Craiovei, pentru care va cheltui o groaza de bani, iar pe noi ne lasa de izbeliste. Pe strada asta nu vine decit cind are nevoie de voturi“, au spun citiva barbati, ramasi neputinciosi in fata furiei apelor.


Pentru ca primarul Solomon si vicele Nedelescu sint plecati pe meleaguri insorite, viceprimarul Sorin Iordache a spus: „Stiu de situatia de pe strada Stinjeneilor si simbata am trimis oameni si masini care sa traga apa din curtile oamenilor. Astept sa vina si primarul, dar municipalitatea nu are bani pentru lucrarile care sa scoata strada Stinjeneilor din pericolul de inundatii. Ma voi consulta cu citeva firme de constructii, ca sa vad daca este dispus cineva sa sponsorizeze familia care a ramas fara adapost“. Viceprimarul Sorin Iordache nici macar nu a fost pe strada Stinjeneilor, sa vada ca nu este vorba de reconstruirea unei case, ci a unui intreg sistem de canalizare, care a fost proiectat, facut si intretinut prost. Daca ar fi fost macar din curiozitate, si nu neaparat din obligatiile de edil, ar mai fi observat ca in zona este nevoie urgenta de umplerea cu pamint sau moloz a curtilor care se afla la doi metri sub nivelul strazii si care de fiecare data cind ploua devin lacuri in care se deverseaza toata apa din zona.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS