15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTeatrul National din Craiova va fi asaltat de tractoare si combine agricole

Teatrul National din Craiova va fi asaltat de tractoare si combine agricole

Centrul Craiovei se va umple de tractoare si masini agricole in perioada 11-15 mai, cind Camera de Comert si Industrie (CCI) Oltenia va organiza Tirgul Agrotex – Agraliment pe platforma exterioara a Teatrului National. Manifestarea reuneste 40 de firme din domeniul agriculturii, care vor expune utilaje, ingrasaminte chimice, precum si produse si masini agricole.


Tirgul national de la Craiova se afla la cea de-a paisprezecea editie, firmele expozante venind din toate colturile tarii. Organizarea evenimentului va pune serioase probleme CCI Oltenia, deoarece amplasarea utilajelor in centrul orasului ar putea crea nemultumiri in rindul populatiei care locuieste in blocurile din jurul Teatrului National. „Tirgul Agrotex il facem cu mare greutate. Multi pot spune ca e atentat la actul de cultura, in momentul in care venim cu combinele pe platforma exterioara a teatrului“, a declarat Gheorghe Albu, presedintele CCI Oltenia.


Conform spuselor sale, tirgul este mai mult decit binevenit, dat fiind faptul ca in ultimul timp firmele mici si mijlocii de profil au inceput sa dispara de pe piata. „Au inceput sa cada firmele mici si mijlocii care prelucreaza carnea si laptele. In Dolj, nu mai avem producatori de conserve, in conditiile in care aceasta regiune a fost un bazin legumicol important“, a precizat Albu. Acesta a daugat ca IMM-urile nu stiu ce le asteapta dupa aderarea la Uniunea Europeana, moment in care acestea va trebui sa respecte normele impuse, ceea ce va duce la falimente in lant. „Intrarea in UE nu inseamna sa implantezi cipuri la vaci si cercei la porci. Autoritatile ocolesc adevarurile esentiale legate de aderare. In Polonia, 71% din IMM-uri au cazut, iar in Slovenia, 82%“, a mai spus Albu.


Disputa dintre Registrul Comertului si Camera de Comert continua


Probleme mari sint si cu datele de identificare a actionariatului firmelor inscrise la Registrul Comertului. Separarea Registrului de Camera de Comert a creat un scandal de proportii la vremea respectiva, dat fiind faptul ca atributiile celor doua institutii se suprapuneau, lucru valabil si in prezent. Conform spuselor lui Albu, CCI Oltenia are aceleasi drepturi ca si ORC Dolj referitor la detinerea datelor despre situatia financiara a societatilor comerciale. „In situatia actuala, nu se cunosc date despre firme si numarul de angajati. Trebuie sa ne bazam pe cifrele oferite de Directia de Statistica, iar, atunci cind avem nevoie de acestea, platim la Registrul Comertului sau la Monitorul Oficial“, a mai spus presedintele CCI Oltenia. Conform legii, Camera de Comert este un organism nonguvernamental, in timp ce Registrul functioneaza sub autoritatea Ministerului Justitiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS