13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalActiuni umanitare ale soldatilor români din Irak

Actiuni umanitare ale soldatilor români din Irak

Militarii Batalionului 2 Infanterie „Calugareni“ au aniversat, simbata, Ziua Infanteriei printr-o actiune umanitara la o scoala din localitatea Al Fudliyah, situata la aproximativ 15 kilometri sud-est de An Nasiriyah.


Copiii irakieni au primit jucarii trimise de copiii români din mai multe orase din tara si rechizite donate de Forta Multinationala. Jucariile au fost adunate in cadrul campaniei „Copii pentru copii“, desfasurata de Societatea Româna de Radiodifuziune cu sprijinul Ministerului Apararii Nationale.


Conform informatiilor transmise de ofiterul de relatii publice al unitatii, capitanul Carol Florea, cu aceasta ocazie a fost vernisata expozitia de pictura „Suflet de copil“, initiata si derulata de Batalionul 2 Infanterie. Expozitia cuprinde picturi realizate de copii irakieni si de copii de la liceul „Ion Barbu“, din Bucuresti.


Prezent la activitate, loctiitorul comandantului Comandamentului 2 Operational Intrunit din Buzau, general de brigada Visarion Neagoe, a evidentiat faptul ca astfel de actiuni capata un caracter de continuitate, avind un mare impact in rindul populatiei civile din zona. „Actiunea a fost apreciata de autoritatile locale, de primarul din Al Fudliyah si de directorul scolii, care au inteles mai bine ca rolul armatei române in Irak este de a participa la realizarea stabilitatii si democratiei in aceasta tara“, a spus generalul Neagoe. Creatiile micilor artisti români si irakieni vor fi aduse in tara pentru expozitia care va fi deschisa de 1 iunie, Ziua Internationala a Ocrotirii Copilului, la Liceul „Ion Barbu“.


Militarii Batalionului 2 Infanterie vor continua sa distribuie, in cadrul unor misiuni umanitare, gradinitelor si scolilor situate in zona lor de responsabilitate, jucarii colectate de copiii români si de familiile militarilor aflati in misiune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS