13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGeoana zice ca-l infrunta pe Iliescu

Geoana zice ca-l infrunta pe Iliescu

• Inca presedintele PSD, Adrian Nastase se multumeste sa fie contracandidatul lui Sorin Oprescu la functia de presedinte executiv • Zeci de candidaturi pentru functiile de vicepresedinti


S-a hotarit. Dupa ce a testat terenul pe la filialele din tara, senatorul de Dolj Mircea Geoana si-a depus ieri candidatura pentru functia de presedinte al PSD, infruntindu-l pe Ion Iliescu la alegerile care vor avea loc azi in Capitala, in cadrul Congresului National al partidului. Confruntarea Geoana – Iliescu se anunta cu scintei, avind in vedere ca celelalte doua persoane inscrise in cursa nu au sanse prea mari. Pina ieri, pentru functia de presedinte al partidului isi mai depusesera candidaturile Serban Nicolae, fost consilier al presedintelui Ion Iliescu, si Dorinel Soare, primarul comunei Niculesti, aflata la citiva kilometri de Bucuresti.


Bataie mare este si pentru functiile de vicepresedinti, ieri fiind inregistrati peste 30 de candidati pentru cele 11 functii. Procentual, femeile au rezervate trei functii, iar barbatii, opt. Adrian Nastase, presedintele de pina acum al PSD, s-a temut sa iasa la lupta deschisa cu Ion Iliescu si si-a depus candidatura pentru functia de presedinte executiv, unde are un contracandidat serios in persoana lui Sorin Oprescu. Functia de secretar general al partidului este disputata de cinci persoane, cele mai cunoscute fiind Miron Mitrea, fost ministru al transporturilor, Ecaterina Andronescu, fost ministru al educatiei si cercetarii, si Vasile Gherasim, primar de sector in Bucuresti. Delegatia de la Dolj, condusa de presedintele de filiala, deputatul Ion Calin, il va sustine la sefia partidului pe Mircea Geoana, avind in vedere ca fostul ministru de externe reprezinta judetul in Senat. „Votul este secret. Asa cum am mai declarat in ultimele saptamini, organizatia PSD Dolj il va sustine pe domnul Geoana pentru orice functie din cadrul partidului, la care va candida“, a declarat Ion Calin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU