16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGreva postasilor - contestata in justitie

Greva postasilor – contestata in justitie

Conducerea Companiei Nationale Posta Româna (CNPR) a anuntat ca va cere instantei de judecata suspendarea grevei generale a postasilor, care a inceput azi, de la ora 00.00. Conform unui comunicat al CNPR, greva generala a postasilor are efecte sociale si economice, tinind cont ca nu se vor mai primi pensiile, alocatiile si indemnizatiile de somaj,  iar corespondenta nu va mai putea fi distribuita.
Federatia Sindicatelor din Posta Româna (FSPR) a anuntat ca greva va dura zece zile lucratoare si poate continua in cazul in care cererile postasilor nu vor fi solutionate.
Compania Nationala Posta Româna sustine ca doua dintre cele trei revendicari ale sindicalistilor au fost rezolvate, si anume majorarea la 3,3 milioane de lei a salariului minim si acordarea unui spor de 5% pentru postasii cu o vechime in munca intre trei si cinci ani.
A treia revendicare, referitoare la majorarea salariilor de incadrare cu 16%, nu a putut fi solutionata, deoarece Posta Româna se afla pe lista societatilor monitorizate de guvern la cererea Fondului Monetar International. In aceste conditii, fondul de salarii pentru anul 2005 a fost majorat cu doar patru la suta fata de cel aferent anului 2004.
Conform comunicatului CNPR, pentru rezolvarea acestei revendicari ar trebui sa se anuleze un act normativ, iar in acest sens „vor continua negocierile astfel incit activitatea sa revina la normal in cel mai scurt timp“.
Pe linga angajatii de la oficiile postale din tara si personalul celor noua centre de tranzit din Bucuresti, Cluj, Timisoara, Craiova, Iasi, Galati, Brasov, Constanta si Bacau va inceta lucrul, iar astfel va fi sistata distributia unor publicatii si a corespondentei comerciale intre firme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS