8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Sintem in legatura cu rapitorii!“

„Sintem in legatura cu rapitorii!“

Negocierile pentru eliberarea jurnalistilor români rapiti in Irak sint in toi. Declaratia-soc a presedintelui Traian Basescu a aruncat, practic, in aer ipoteza potrivit careia ostaticii ar fi fost recuperati in urma cu o saptamina de fortele Coalitiei.


„Sintem in legatura cu gruparea care ii detine pe jurnalistii români!“, a declarat ieri seful statului, intr-un interviu pe care l-a acordat postului Radio Mix FM. Totodata, presedintele a vorbit si despre intoxicarea mass-media din România, intoxicare facuta atit de persoane din tara, cit si din Irak si care a creat mari probleme echipei care negociaza eliberarea celor trei. In acest context, un lucru este cert. Marie-Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian sint tot in miinile rapitorilor, lucru confirmat chiar de presedintele României. Celula de criza i-a contactat pe rapitori, a mai precizat Traian Basescu. Vestea buna a venit insa in urma cu doua zile, cind Administratia Prezidentiala a precizat ca ziaristii sint in viata, fara a da insa alte detalii despre locul in care se afla. Pe de alta parte, Traian Basescu a spus ca a cerut tuturor Serviciilor Secrete informatii despre Omar Hayssam, date care ar fi fost furnizate si in urma cu sapte ani fostei puteri. Acest lucru demonstreaza ca sirianul facea inca de atunci afaceri ilegale in România, insa nimic nu a fost luat in seama de autoritati.


Seful statului s-a declarat optimist in ceea ce priveste readucerea acasa a celor trei si a precizat ca ar fi primul om care ar anunta ca sint liberi. De altfel, dupa ce acest caz va fi rezolvat, Traian Basescu promite ca nu va avea nici un fel de retineri in a informa opinia publica referitor la aceasta situatie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU