Cererea de extradare pentru Gregorian Bivolaru a fost transmisa ieri de Ministerul Justitiei din România omologilor suedezi, la o saptamina dupa ce acesta a fost prins de politistii din orasul Malmo.


Cererea a fost formulata de Curtea de Apel Bucuresti, in vederea executarii mandatului de arestare preventiva emis in lipsa de Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti in dosarul 3.989/ 2004. Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti emisese impotriva lui Bivolaru, pe 31 mai 2004, mandat de arestare preventiva pentru savirsirea infractiunii de raport sexual cu o minora, fapta pedepsita cu inchisoare de la trei la 12 ani. S-a retinut ca, in perioada 2002 – martie 2004, acesta, folosindu-se de calitatea declarata de profesor de yoga si abuzind de influenta care deriva din organizarea si desfasurarea unor cursuri specifice, a intretinut, in mod repetat, acte sexuale cu minora D.M., cooptata in prealabil ca practicanta a cursurilor yoga.


Gregorian Bivolaru, de 53 de ani, a fost dat in urmarire generala pe 4 iunie 2004, iar prin mesajul Biroului National Interpol din 21 iulie 2004 a fost solicitata si urmarirea internationala.


Autoritatile sudeze au solicitat ca documentele de extradare sa fie trimise pina pe 13 mai 2005. Autoritatile judiciare suedeze urmeaza sa se pronunte asupra cererii de extradare, potrivit legii suedeze si in conformitate cu prevederile Conventiei Europene de Extradare.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.