21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSa ridem cu PSD Gorj!

Sa ridem cu PSD Gorj!

• PSD Gorj si-a ales, la sfirsitul saptaminii trecute, organele de conducere • Florin Circiumaru, singurul candidat, a devenit sef al Organizatiei Judetene Gorj, cu majoritate de voturi • Deputatul PSD de Gorj, Victor Ponta, si-a anuntat la Tirgu Jiu candidatura pentru functia de secretar general al Organizatiei Centrale • Unul dintre decanii de virsta ai PSD, Dumitru Giurescu, de 84 de ani, a putut fi cu greu oprit din discurs, taindu-se microfoanele • Gabi Sanda, viceprimarul din Tirgu Jiu, s-a delectat cu o revista pentru barbati • Fostul trubadur al lui Mischie, Alecu Dragoi, a pus capul pe umarul colegului aflat in dreapta sa • Adrian Nastase a dat de inteles ca exista o portita deschisa pentru revenirea in partid a lui Nicolae Mischie, reprezentat la Conferinta Judeteana de Sanda Mischie


Florin Circiumaru a reusit sa se impuna la alegerile organizate, vineri seara, in cadrul Organizatiei Judetene a PSD Gorj. In sala de spectacole a Casei de Cultura a Sindicatelor din Tirgu Jiu au fost prezenti peste 550 de membri ai PSD care au avut nevoie de peste sapte ore, pentru a-si alege noile structuri de conducere. La Tirgu Jiu a venit si presedintele PSD, Adrian Nastase, care a si condus citeva ore lucrarile partidului. Dupa citeva luari de cuvint si aprobarea in plen a candidaturilor, s-a trecut la votarea propriu-zisa. Candidat unic si cu majoritate de voturi, Florin Circiumaru a devenit, cu trei voturi impotriva, din cele 532 de voturi valabil exprimate, presedintele Organizatiei Judetene a PSD. Tot prin votul celor peste 500 de membri de partid a fost ales si Consiliul Judetean al PSD Gorj, care este compus din 171 de membri. Au mai fost votate noile componente ale Colegiului de Arbitraj si Comisiei Judetene de Control Financiar (cite sapte membri fiecare), precum si cei 45 de delegati ai Congresului National al PSD. Consiliul Judetean i-a votat pe cei 12 vicepresedinti ai PSD. Acestia sint: Cristian Toader Pasti, Gheorghe Popescu, Ion Florescu, Marius Vlaicu, Mugurel Surupaceanu, Vasile Ribu, Eugen Vilceanu, Ion Ciocea, Vasile Popeanga (venit anul trecut de la PD), Constantin Preoteasa, Toni Grebla si Gheorghe Milosteanu. Prim-vicepresedinte al PSD Gorj este Ion Calinoiu, iar secretar general a fost ales Cornel Popescu. La Conferinta Judeteana a PSD, Nicolae Mischie, fostul presedinte, nu a venit. In sala a fost prezenta Sanda Mischie, care a incercat sa se inscrie la cuvint, dar nu a reusit.


Nastase a fost evaziv in ceea ce-i priveste pe Mischie si Ponta


Liderul PSD, Adrian Nastase, a declarat ca revenirea lui Nicolae Mischie in partid nu este un subiect de actualitate, insa nu a exclus ca fostul presedinte al Organizatiei Judetene Gorj sa fie reprimit in partid. In cadrul unei conferinte de presa, Adrian Nastase si-a facut public punctul de vedere: „Nu sint adeptul situatiilor dramatice. Nu are rost sa cream un eveniment, pentru ca nu are importanta. Cind domnul Mischie a candidat ca independent, ne-a luat voturi. Nu se pune problema ca dinsul sa aiba un rol in PSD. Mai intii trebuie sa isi clarifice problemele pe care le are cu justitia. Nu vreau sa comentez. Nu imi place sa prezic viitorul. In acest moment lucrurile sint foarte clare. Eu nu pot sa inchid complet o astfel de varianta (revenirea lui Mischie in PSD – n.r.). Cred ca toti colegii au aceeasi idee“, a afirmat Adrian Nastase. In legatura cu pierderea alegerilor la Gorj, Nastase a precizat ca a fost mirat de pozitia lui Marin Condescu, liderul CNM, care i-a indemnat pe mineri sa voteze cu Basescu. De asemenea, liderul PSD, Adrian Nastase, i-a taiat scurt elanul lui Victor Ponta, care si-a anuntat, prin citirea unei scrisori, intentia de a candida pentru postul de secretar general al PSD. „Daca stiam de scrisoarea ta, mai puneam o rubrica pe buletinul de vot. Nu stiu daca isi va pastra optiunea. Cunosc destul de bine partidul din ’90 incoace. Cred ca avem acum destule sanse de a-i incuraja pe tineri sa intre in rindurile noastre. Victor Ponta are calitati, dar are si puncte mai slabe. Experienta este necesara pentru un astfel de post. Ioan Rus ar fi fost o solutie, dar nu doreste sa candideze“, a spus Nastase, atit in fata colegilor sai de partid, cit si la conferinta de presa.


Un spectacol marca PSD


Pe parcursul celor peste sapte ore ale conferintei PSD au existat momente care au facut deliciul asistentei. In sala au fost prezenti si reprezentanti ai altor partide politice, care au tinut scurte discursuri. Ion Navlea, reprezentantul PNL, a spus despre Conferinta Judeteana a PSD ca este o analiza a patru ani de munca. Dan Radu de la PUR le-a transmis pesedistilor „cele mai calduroase urari“ si a numit PSD un factor de responsabilitate si echilibru. Ilie Oana a afirmat despre partidul pe care il reprezenta, respectiv Forta Democrata, ca este „un partid care face o treaba mare“. „Ne mindrim ca am fost o pepiniera de cadre pentru PSD!“, a fost esenta discursului tinut de Dumitru Huidu, liderul PUNR Gorj. Florin Circiumaru a avut un discurs presarat cu peste 20 de bilbe, cauzate de emotie. In raportul de activitate, Circiumaru a spus ca a organizat intilniri cu cetatenii, in bilciuri, dar si cu padurarii. Despre conducerea Organizatiei Centrale, a spus ca puteau exista si mai putine gafe. Fostul prefect Toni Grebla a facut, in timpul sedintei, fotografii citorva ziaristi, spre uimirea lui Nastase. In loc de „domnule Nastase, Ion Calinoiu s-a adresat cu „Nastate“. In timp ce il asculta pe Victor Ponta, care isi anunta candidatura la scaunul de secretar general, Alecu Dragoi a pus capul pe umarul unui coleg de partid din Pades. Deliciul conferintei a fost insa discursul unui pesedist veteran de razboi, de 84 de ani, care timp de 40 de minute nu a putut fi oprit din vorbit. Dumitru Giurescu, din Balesti, a inceput sa povesteasca intreaga istorie a PSD din ’90 incoace. Nici Cornel Popescu, nici Florin Circiumaru, nici Victor Ponta nu au putut sa il opreasca pe batrinul pesedist. Singura solutie a fost taierea microfoanelor, insa Dumitru Giurescu a continuat sa vorbeasca alte cinci minute. In momentele in care a gasit ragaz, vicele din Tirgu Jiu, Gabi Sanda, s-a delectat cu o revista pentru barbati. Alte momente care au stirnit ilaritate au fost cind Florin Circiumaru nu a recunoscut-o pe Daciana Sirbu, dar si finalul conferintei de presa a lui Nastase, care, atunci cind a fost intrebat ce fac gainile de la ferma Cornu, a raspuns: „Se oua regulat!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS