14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFostul cameraman al lui Mischie candideaza la sefia PSD Gorj

Fostul cameraman al lui Mischie candideaza la sefia PSD Gorj

• Cristi Baluta, contracandidatul scos „din joben“ al lui Florin Circiumaru, presedinte interimar al PSD si candidat pentru un mandat de doi ani • Cristi Baluta este finul lui Nicolae Mischie • Ion Calinoiu, anchetat de Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj in dosarul stramutatilor, candideaza pentru functia de primvicepresedinte


Florin Circiumaru, presedintele interimar al PSD Gorj si candidat la sefia partidului, va avea un contracandidat in persoana lui Cristi Baluta, fostul cameraman al lui Nicolae Mischie. Cu toate ca nimeni nu se astepta ca Florin Circiumaru sa aiba vreun contracandidat, in urma cu doua zile, la sediul organizatiei judetene a fost depus al doilea dosar. Actualul presedinte interimar al PSD, Florin Circiumaru, a aflat in mod intimplator ca are un contracandidat si nu a dorit sa comenteze acest subiect, rezumindu-se doar la un zimbet ironic. De citeva saptamini, in diverse cercuri politice din Tirgu Jiu se vorbeste despre faptul ca alegerile din cadrul organizatiei judetene a PSD nu ar fi democratice din cauza ca nu este decit un candidat la functia de conducere. De altfel, aceasta idee a fost confirmata la alegerile pentru sefia Organizatiei Municipale Tirgu Jiu, unde presedinte a fost ales, cu unanimitate de voturi, Ioan Roman-Barbuti. Acesta este subalternul lui Circiumaru din Primaria Tirgu Jiu, Ioan Roman-Barbuti indeplinind functia de viceprimar.


Baluta a fost umbra lui Mischie


Cel de-a doilea candidat la sefia PSD s-a facut remarcat in perioada in care Nicolae Mischie a condus atit PSD, cit si consiliul judetean. Cristi Baluta a fost umbra lui Mischie la toate evenimentele la care baronul de Gorj a participat, filmind petrecerile, congresele sau intilnirile lui Mischie cu sustinatorii sai. Munca lui Cristian Baluta nu a fost zadarnica si acesta a fost rasplatit cum se cuvine, fiind votat de consilierii judeteni membru in Consiliul de Administratie al Spitalului TBC Dobrita si in Consiliul de Administratie al Societatii de Drumuri si Poduri. Relatia dintre Nicolae Mischie si cameramanul sau a devenit foarte strinsa, ca de la nas la fin. Mischie l-a cununat pe Cristian Baluta si a participat la nunta cu masina Consiliului Judetean Gorj. De altfel, politistii gorjeni au verificat daca Mischie a folosit masina de serviciu in interes personal, la vremea respectiva fiind deschisa o ancheta.


Pesedistii se contrazic


In timp ce candidatura lui Cristi Baluta este vazuta chiar de unii pesedisti ca un joc de imagine, candidatura lui Ion Calinoiu este o certitudine, acesta din urma dorind sa devina numarul doi in partid, dupa Circiumaru. Actualul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu, fosta mina dreapta a lui Mischie, si-a depus dosarul pentru functia de primvicepresedinte al PSD Gorj. In ciuda acestui lucru, chiar la ultima conferinta de presa a PSD Gorj, purtatorul de cuvint Gheorghe Milosteanu a afirmat ca persoanele care au probleme cu legea nu vor fi sustinute sa candideze pentru functii de conducere in PSD. Potrivit lui Milosteanu, candidatii cu probleme trebuie sa mearga la organele de ancheta, pentru a le determina sa grabeasca cercetarile si sa dea un raspuns. Ion Calinoiu se afla de citeva luni in atentia Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, fiind cercetat de procurori in dosarul stramutatilor de lux. Seful Consiliului Judetean Gorj detine o casa in constructie in cartierul „Primaverii“. Pentru functiile de vicepresedinti ai PSD si-au anuntat candidaturile Elvira Sarapatin, sefa taberelor scolare, si Maria Vasilescu, primarita din Tintareni. La functia de secretar general al PSD aspira Cornel Popescu, vicepresedinte al CJ Gorj, iar la cea de trezorier, Gabi Sanda, viceprimar in Tirgu Jiu. Alegerile in organizatia judeteana a PSD vor avea loc miine, incepind cu ora 16.00, si vor fi gazduite de Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“ din Tirgu Jiu. Si-a anuntat participarea Adrian Nastase, iar surpriza ar putea-o constitui Nicolae Mischie, care a declarat ca ar vrea sa isi prezinte raportul de activitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS