17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Anchetele de presa trebuie sa aiba si o finalitate juridica“

„Anchetele de presa trebuie sa aiba si o finalitate juridica“

Monica Macovei, ministrul justitiei, a afirmat ieri, in cadrul seminarului „Rolul presei in combaterea coruptiei“, ca trebuie sa existe o colaborare intre ziaristi si institutiile statului.


Monica Macovei a spus ca semnalele date de mass-media nu trebuie sa ramina doar la nivelul unor anchete de presa si ca acestea trebuie sa capete o finalitate judiciara din partea autoritatilor statului, care, in opinia sa, sint obligate sa preia informatiile de la jurnalisti si sa le cerceteze.


Ministrul justitiei a spus ca ostilitatea dintre magistrati si jurnalistii de investigatie este nejustificata.


„Consider ca si unii si altii, jurnalisti si reprezentanti ai institutiilor statului, sint de aceeasi parte a baricadei. Primii au rolul de a expune cazurile depistate, iar ceilalti de a sanctiona ilegalitatile“, a spus ministrul Macovei.


Ea a spus ca strategia privind combaterea coruptiei, recent adoptata de guvern, prevede o serie de masuri menite sa asigure colaborarea dintre ziaristi si autoritatile statului impotriva incalcarii legii. Astfel, au fost modificate dispozitiile care limiteaza accesul presei la informatiile publice si la cele din arhivele nationale, precum si masurile privind alocarea fondurilor publice pentru publicitate.


Ministrul justitiei a apreciat „rolul vital“ pe care jurnalistii de investigatie il joaca in orice tara unde exista coruptie si a spus ca acestia „au dreptul si datoria de a cauta si expune public orice incalcare a legii“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS