10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFunctionarii publici si personalul contractual „si-au tras“ sindicat national

Functionarii publici si personalul contractual „si-au tras“ sindicat national

Cele doua categorii de personal au cele mai mici salarii din sectorul bugetar


Functionarii publici si personalul contractual din administratia publica au infiintat o noua federatie a sindicatelor reprezentativa la nivel national, compusa din sindicatele din administratia locala care au facut parte din fosta Uniune a Sindicatelor Functionarilor Publici din România.


Decizia de infiintare a Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratia Locala (FNSAL) a venit ca urmare a faptului ca membrii de sindicat vor sa negocieze de pe alte pozitii cu autoritatile centrale de la care asteapta rezolvarea problemelor functionarilor publici din primarii si a personalului contractual din administratia publica locala, mult mai numeros decit in celelalte sectoare bugetare. Conform declaratiilor liderilor doljeni ai nou-infiintatului for de conducere, in Dolj exista o situatia unica in comparatie cu celelalte judete din tara. „In ultimii doi ani, am cerut de mai multe ori Agentiei Nationale a Functionarilor Publici sa-i incadreze in categoria functionarilor publici pe cei care reprezinta personal contractual, dar ne-au spus mereu ca nu sint fonduri pentru acest lucru. In tara sint judete unde angajatii din directiile judetene aflate in subordinea consiliilor judetene sint declarati functionari publici“, a declarat Viorica Ispas, vicepresedinte al filialei doljene a FNSAL.


Aceasta a spus ca functionarii publici si personalul contractual au cele mai mici salarii din sistemul bugetar, venitul brut ridicindu-se la maxim 4,1 milioane de lei. „Prin infiintarea acestei federatii, fiecare va putea vorbi pe limba lui. Inainte sindicatele din Finante detineau ponderea“, a precizat Ispas. Sindicalistii nu vor scapa insa de angajatii din domeniul financiar, care alaturi de cei din administratia locala, munca, statistica, protectia consumatorului, agricultura, mediu si gospodarirea apelor s-au asociat intr-o Alianta Federativa a Sindicatelor Functionarilor Publici „Sed Lex“, care numara peste 80.000 de membri, din aproape o suta de sindicate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS