16.2 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOficialitatile, indiferente fata de familia vilcencei care a murit in atentatul de la Madrid

Oficialitatile, indiferente fata de familia vilcencei care a murit in atentatul de la Madrid

Ieri s-a implinit un an de la atentatul de la Madrid, in urma caruia au murit 200 de persoane si peste 1.400 au fost grav ranite. Opt români au murit in „trenurile groazei“. Printre ei a fost si o femeie din Rimnicu Vilcea, Gabriela Dima, de 37 de ani, care s-a aflat intr-unul dintre vagoanele in care au explodat bombele. Sute de oameni au participat acum un an la inmormintarea ei, iar familia victimei a fost ajutata de guvernul spaniol si român.


Georgeta Ilea, de 56 de ani, mama Gabrielei, spune ca la un an de la tragedie simte aceeasi durere. Desi este bolnava, are grija de Adrian, nepotul sau de 11 ani, pe care Gabriela nu il vazuse de doi ani, de cind plecase din tara. Gabriela Dima a plecat ilegal in Spania, dupa ce a lucrat la Uzina Mecanica si a ramas fara serviciu. In Spania, isi gasise o slujba bine platita de menajera si intentiona sa-si faca actele de rezidenta. Dupa ce divortase de tatal lui Adrian, Gabriela isi gasise in Spania un prieten, Sorin. Cu o zi inainte de atentat, ea a vorbit la telefon cu mama sa si i-a spus ca voia sa vina in tara. Din pacate, a doua zi a fost spulberata de bombe. „In dimineata aceea parca a avut o presimtire. S-a intors de doua ori inainte de a pleca la serviciu“, a spus mama Gabrielei.


Mama Gabrielei a investit banii in afaceri imobiliare


Georgeta Ilea a investit banii pe care i-a primit ca ajutor de imormintare in afaceri imobiliare. A modernizat apartamentul in care locuieste cu nepotelul, a cumparat o vila in Budesti si o masina pentru Adrian, marca Volkswagen Polo. Femeia o viseaza si acum pe fiica ei. „Am visat-o ultima data cind mi-a spus sa schimb usa de la intrare. Asa am facut, mai ales ca am primit telefon din Spania, de la Sorin Pascu (prietenul Gabrielei – n.r.), care a visat acelasi lucru“, a spus mama Gabrielei.


Georgeta Ilea a spus ca Adrian este un baiat retras, care sufera foarte mult din cauza mortii mamei, dar nu se exteriorizeaza. Sta mult in casa, ii plac jocurile pe calculator si desenele animate. „Sufera foarte mult. Eu m-am uitat la casetele de la inmormintare si am plins. M-am uitat si la cele de cind era mica, apoi la cele de la nunta. I-am pus flori si martisor pe mormint“, a spus printre lacrimi Georgeta Ilea. Femeia il creste singura pe Adrian, pentru ca tatal baiatului, care era divortat de Gabriela, desi locuieste in Vilcea, nu s-a interesat de copil. Femeia intentioneaza sa mai cumpare pentru Adrian o casa si un teren. „Vreau sa-i ramina lui. Banii i-am investit tot pentru el, ca sa il tin la scoala“, a mai spus Georgeta Ilea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS