20.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCoalitia de guvernamint si-a disecat problemele

Coalitia de guvernamint si-a disecat problemele

Nici un partener din coalitia guvernamentala nu trebuie sa aiba vreo intelegere cu PSD! Aceasta a fost una dintre concluziile primei sedinte a Consiliului National de Coordonare al Coalitiei, desfasurata ieri. Liderii celor patru partide care formeaza executivul au decis ruperea oricaror protocoale incheiate cu PSD in teritoriu. In plus, coalitia a mai stabilit ca pina saptamina viitoare sa se finalizeze procesul de numire a secretarilor de stat.


Partenerii de guvernare au convenit sa faca toate demersurile necesare pentru refacerea majoritatii coalitiei in consiliile judetene din tara. Printre judetele nominalizate se numara Vilcea si Satu Mare, dar si alte judete din Ardeal. Ministrul pentru relatia cu parlamentul a evitat insa sa spuna explicit care sint partidele care ar mai avea intelegeri cu PSD. PUR a fost acuzat, in repetate rinduri, de partenerii de guvernare ca ar mai mentine astfel de protocoale de colaborare in teritoriu. Cit despre UDMR, presedintele acestei formatiuni, Marko Bela, neaga existenta unor astfel de intelegeri.


Liderii celor patru formatiuni aflate la putere au mai discutat si despre asigurarea majoritatii parlamentare pentru sustinerea proiectelor guvernamentale pe tema integrarii. Saptamina viitoare, Consiliul National al Coalitiei va lua in discutie si subiectul rectificarii bugetare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU