21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024

Scurte stiri

Alegeri pentru primar la Sopirlita – Olt


Cetatenii cu drept de vot din Sopirlita, judetul Olt, sint chemati din nou la urne dupa ce localitatea a capatat, in urma cu doua luni, statutul de comuna. Potrivit prevederilor HG nr. 96/2005, data scrutinului a fost stabilita pentru 3 aprilie. Cei 1.100 de votanti inscrisi pe listele electorale isi vor alege primarul si consilierii care le vor reprezenta interesele in urmatorii patru ani. Toti alegatorii vor vota la singura sectie din localitate, sectie care va fi amenajata in incinta scolii generale. Campania electorala va demara pe 19 martie. Tribunalul Olt a desemnat deja presedintele si loctiitorul circumscriptiei electorale. Noua comuna numara aproximativ 1.500 de persoane.


PUR stringe semnaturi pentru votul uninominal in parlament


PUR Dolj va demara in curind o campanie pentru stringerea de semnaturi privind promovarea unui proiect de lege care vizeaza introducerea votului uninominal pentru parlament. Filiala se alatura astfel initiativei la nivel national pe care o desfasoara aceasta formatiune politica. „Asteptam sa vina de la centru machetele si vom incepe sa stringem semnaturile. Noi sintem, de asemenea, si pentru introducerea votului uninominal in municipii. Adica fiecare cartier al orasului sa poata sa-si aleaga in consiliul local propriii consilieri. In ceea ce priveste parlamentul, speram ca in prima etapa sa se introduca votul uninominal la Senat si in proportie de 50% pentru Camera Deputatilor“, a declarat presedintele PUR Dolj, Constantin Dascalu. Seful filialei locale a mai spus ca va putea stringe cu usurinta aproximativ 10.000 de semnaturi in Dolj si ca va conta pe sprijinul ONG-urilor, in special al Asociatiei PRO DEMOCRATIA.


Directia de Patrimoniu si Gospodarire Comunala s-a mutat


Primele mutari in noul sediu al Primariei Craiova au fost initiate la sfirsitul saptaminii trecute. Cei care au inaugurat cladirea fostului hotel Palace au fost functionarii publici din cadrul Directiei de Patrimoniu si Gospodarire Comunala. Conform declaratiilor viceprimarului Sorin Iordache, acestia ocupa citeva camere la nivelul trei al imobilului. „Ne-am gindit sa se mute ei primii deoarece trebuie sa supravegheze si lucrarile de renovare. Astfel, nu vor fi nevoiti sa se plimbe intre vechea cladire si primarie. La parter dorim sa amenajam ghisee pentru fiecare directie“, a spus Iordache. Urmatoarea mutare vizeaza personalul care se ocupa cu eliberarea documentelor, din cadrul Serviciului de Relatii cu Publicul, in timp ce in locul acestora, in sediul actualei primarii, vor veni angajatii de la Centrul de Informare a Cetatenilor.


Agentii economici din Olt nu au slujbe pentru femei


Reprezentantii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Olt au demarat o campanie de popularizare a bursei locurilor de munca pentru femei. Stabilita a avea loc pe 18 martie in toate cele patru orase unde Agentia are deschise filiale (Slatina, Caracal, Corabia si Bals), manifestarea pare a nu fi prea atragatoare pentru oamenii de afaceri din judet. Din cei peste 50 de agenti economici contactati pina in prezent, care au primit invitatii sa participe la bursa, numai 12 au anuntat ca au nevoie de femei. Deocamdata sint 94 de posturi vacante in diverse domenii de activitate. Numai opt dintre locurile libere se adreseaza licentiatilor, restul fiind pentru absolventii de studii medii: vinzatori, distribuitori presa, confectioner textile, ospatar-barman-bucatar, timplar, agenti de asigurare etc. La Slatina, tirgul de joburi se va desfasura in incinta Casei de Cultura a Sindicatelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS