17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCanalizarea va fi extinsa in zona strazilor Catargiu - Brestei

Canalizarea va fi extinsa in zona strazilor Catargiu – Brestei

Lipsa canalizarii afecteaza pe unii craioveni care locuiesc la case. Conform hotaririlor consiliului local, municipalitatea este cea care se ocupa de investitii. Din acest motiv, zeci de persoane se inghesuie zilnic la primarie pentru a primi un raspuns pozitiv, in ceea ce priveste canalizarea. Multi pleaca dezamagiti, deoarece strada pe care locuiesc nu este inclusa in planul de extindere a canalizarii. Pentru acest an, de la bugetul local au fost alocate doar trei miliarde de lei pentru planul tehnic si executie. Anul acesta, cei care locuiesc in zona strazilor Catargiu – Brestei vor avea canalizare.


Celelalte zeci de craioveni mai au de asteptat, pina cind se vor gasi bani. Persoanele care vor sa aiba canalizare trebuie sa se prezinte intii la primarie pentru a primi un acord. Cu acesta vor merge la Regia Autonoma de Apa, unde un proiectant le va intocmi proiectul de care au nevoie. Oamenii trebuie sa se duca din nou la primarie, cu dosarul, pentru a obtine un acord de principiu, iar apoi autorizatie de construire si autorizatie de spargere a strazii, ultima de la politie. Dupa ce toate actele sint intocmite, petentii trebuie sa astepte aprobarea mai-marilor urbei.


Lipsa canalizarii a distrus structura a zeci de case


Maria Cioiu va beneficia de canalizare anul acesta. De cind s-a mutat pe strada Fragilor, apa ii intra in casa si in curte. Aceasta sustine ca vecinii au fost de nenumarate ori la primarie, pe timpul vechii conduceri, pentru a prezenta situatia, insa au primit doar promisiuni. „Au fost degeaba la Bulucea, ca nici pina acum nu ne-au facut canalizare. Ultima oara a venit aici sa vada care este situatia si ne-a spus ca ne va rezolva. A trecut un an, doi si fostul primar nu s-a tinut de cuvint. Saptamina aceasta un vecin s-a dus la Solomon, pentru a-i prezenta situatia in speranta ca ne va ajuta. Surprinzator, am primit raspuns favorabil. Anul acest vor fi demarate interventiile necesare“, a povestit femeia.


Maria Motioc sustine ca atunci cind ploua sau ninge trebuie sa stea cu galetile ca sa scoata apa din curte si din casa. Din acest motiv, majoritatea locuintelor sint distruse si exista riscul sa se prabuseasca.


„Am incercat sa vindem casele, dar nimeni nu le vrea. Oamenii cumpara case cu utilitati, nu ca ale noastre. Cind ne-or amenaja si noua canalizare, o sa multumim lui Dumnezeu. Eu stau de vreo 30 de ani in aceste conditii si nu mai rezist“, a incheiat Maria. Alt craiovean care locuieste pe aceeasi strada incearca sa obtina aprobarile pentru a-si darima camerele in care locuieste, ca sa nu se prabuseasca peste el. „De la primarie mi-au zis ca nu pot sa imi dea bani pentru refacerea casei. Nici nu mai vreau. Sint batrin si mai am nevoie doar de o camera. Restul vreau sa le darim, ca sa nu cada peste mine si sa ma omoare“, a incheiat barbatul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS