13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMicrobuzul NITELA s-a oprit in casa lui Tudosie

Microbuzul NITELA s-a oprit in casa lui Tudosie

Doi dintre cei aflati in masina au fost grav raniti, iar imobilul lovit a fost grav avariat


Un microbuz al firmei NITELA a „parcat“ in casa unui locuitor al comunei doljene Breasta. Un Citroen Jumper, cu numarul de inmatriculare B 47249, transportase marfa la magazinele din comuna doljeana Grecesti si se intorcea miercuri dupa-amiaza catre Craiova. In cabina masinii se aflau trei angajati ai firmei: soferii Marian Nitu, de 36 de ani, si Viorel Enache, de 27 de ani, insotiti de manipulantul Petrisor Rotaru, de 30 de ani. La volan se afla Enache, care, cu citeva minute inainte, il convinsese pe Nitu sa-l lase pe el sa conduca pina la Craiova. Pe raza satului Crovna, apartinind de comuna Breasta, dupa o curba la stinga, conducatorul auto a pierdut controlul masinii. Vehiculul a mers serpuit circa 100 de metri, apoi n-a mai putut fi redresat si s-a oprit in peretele unei case.


Dintre ocupantii cabinei, manipulantul Rotaru a scapat doar cu spaima: „Cind am vazut ca ne ducem direct in casa, mi-am proptit picioarele in bord si asa am scapat“. Soferul si colegul lui s-au ales insa cu rani grave la miini si picioare. Cadrele medicale de la SMURD si ambulanta i-au transportat pe toti trei la Spitalul de Urgenta Craiova, pentru investigatii si ingrijiri medicale.


„Tocmai bagam lemne in soba cind s-a prabusit peste mine“


Casa in peretele careia s-a oprit autovehiculul a fost grav avariata. „Eram cu sotia si fetele in casa. Tocmai bagam lemne in soba, cind s-a auzit o bubuitura si soba s-a prabusit peste mine. Am iesit de sub darimaturile sobei si am vazut ca zidul crapase. Primul meu gind a fost sa ma duc dincolo, sa vad daca nu au patit fetele ceva“, a povestit Mihai Tudosie, proprietarul casei.


Din fericire, nimeni din cei aflati in casa nu a patit nimic, insa imobilul nu mai poate fi locuit. Peretii sint crapati, tencuiala a cazut, intreaga locuinta s-a lasat intr-o parte in urma puternicei izbituri, iar o familie sarmana a ramas pe drumuri. „Imi rupsera peretii si nu mai avem curajul sa stam in casa asta. Astia de la firma care are masina sa-mi renoveze casa… Eu unde stau pina atunci cu nevasta si fetele?“, a spus Tudosie, cu lacrimi in ochi, dupa ce pompierii echipei de descarcerare l-au sfatuit sa nu mai intre in casa pentru ca exista pericolul sa se prabuseasca.


Dupa primele cercetari, seful Postului de Politie Breasta a concluzionat ca vinovat pentru tot ceea ce s-a intimplat este soferul Enache. „Conducatorul auto a intrat cu viteza prea mare in curba, a iesit de pe carosabil si a prins cu roata un strat de mizga. A revenit pe sosea, dar nu a mai putut stapini vehiculul si a iesit din nou de pe carosabil, izbindu-se de casa“, a mentionat agentul-sef principal Dumitru Dragota, seful de post din Breasta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS