5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProprietarii de rable isi pot preda masinile la cinci societati din Dolj

Proprietarii de rable isi pot preda masinile la cinci societati din Dolj

Proprietarii de autoturisme cu o vechime mai mare de 12 ani din Dolj care doresc sa beneficieze de prima de 30 de milioane de la stat pentru cumpararea unui autoturism nou pot rasufla usurati. Ministerul Economiei si Comertului a publicat lista societatilor autorizate care indeplinesc conditiile de colectare si tratare a autovehiculelor pentru care proprietarii vor primi subventia de 30 de milioane de lei in cadrul programului de stimulare a innoirii parcului national auto. In Dolj, cinci societati vor sta la dispozitia proprietarilor de autovehicule, o parte dintre acestea fiind nume cunoscute deja pe piata. Din momentul in care programul va putea fi pus efectiv in practica, proprietarii masinilor mai vechi de 12 ani aflate in stare de functionare se pot deplasa la sediile REMAT SA din cartierul Cernele, strada Drumul Industriilor 7, OLTMETAL SA din comuna Podari, tarlaua 57, parcela 921, SC 3R SA din strada Rozelor nr. 78, SC ADIDRAD COM SRL din strada Calea Severinului 48C si SC EUROSCRAP GROUP SRL cu sediul in comuna Desa. Cele cinci societati aflate pe lista sint autorizate atit de prefecturi – pentru colectarea deseurilor feroase de la persoane fizice, cit si de Ministerul Economiei si Comertului, pentru valorificarea (tratarea) acestora.


In prezent, modalitatile de aplicare a ordonantei privind derularea programului de stimulare a innoirii parcului national auto se afla in curs de publicare in Monitorul Oficial. Conform prevederilor legale, programul se deruleaza pe mai multe etape. In prima etapa, producatorii, importatorii autorizati sau furnizorii de autoturisme, persoane juridice, care indeplinesc conditiile prevazute in ordinul mentionat, se pot inscrie in program in termen de 30 zile de la data publicarii ordinului in Monitorul Oficial, iar Comitetul de Avizare valideaza sau respinge cererile acestora in maximum 15 zile lucratoare de la data inchiderii perioadei de depunere a cererilor. Ulterior, Administratia Fondului pentru Mediu va publica lista, numarul de autoturisme si suma alocata pentru fiecare producator validat, ceea ce inseamna ca banii distribuiti de guvern se limiteaza la un anumit numar de solicitanti.


Cum se poate pierde subventia de 30 de milioane


Pentru a putea beneficia de acest program, orice persoana fizica, proprietar sau mostenitor al unui autoturism uzat, trebuie sa se inscrie la un producator validat pentru achizitionarea unui autoturism nou, dupa publicarea listei producatorilor validati. La inscriere, producatorul validat ii elibereaza persoanei fizice o nota de acceptare. Proprietarul preda autoturismul uzat uneia din cele cinci firme din Dolj care, in baza verificarii notei de acceptare, a certificatului de inmatriculare al autoturismului si a actelor de identitate ale proprietarului sau mostenitorului, ii elibereaza certificatul de predare in vederea distrugerii autoturismului uzat. Respectarea acestor etape este obligatorie, in caz contrar, de subventia de 30 de milioane de lei urmind sa beneficieze urmatorul proprietar inscris pe lista.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS