14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalInlantuit de balustrada Curtii de Apel Craiova

Inlantuit de balustrada Curtii de Apel Craiova

Enache s-a legat de balustrada scarilor de acces, pentru a protesta impotriva disparitiei unui dosar din arhiva instantei


Un craiovean s-a legat cu lanturi ieri-dimineata de balustrada scarilor de la intrarea in Curtea de Apel Craiova, pentru a protesta astfel impotriva „disparitiei“ unui dosar din arhivele instantei. „Miine (astazi – n.r.) voi fi dat afara din casa de executorul judecatoresc, pentru ca dosarul meu a disparut si nu am putut sa fac contestatie la executare“, sustinea Ilie Enache, de 61 de ani. Intrebat de ce va ramine fara casa, Enache a prezentat povestea unui imprumut luat de la un camatar: „In anul 1999 am luat cu imprumut de la camatarul Ilie Puscarie suma de 110 milioane de lei, cu 20% dobinda pe luna, pentru care am gajat cu casa. Eu i-am inapoiat banii, vreo 300 de milioane de lei cu tot cu dobinda, da’ Ilie Puscarie a mai vrut inca 600 de milioane. Asa am ajuns eu la proces si am pierdut casa, iar acum nu se mai gaseste dosarul meu de la Curtea de Apel“.


A doua varianta a povestii


Reprezentantii Curtii de Apel Craiova sustin ca dosarul pe care il viza Ilie Enache – nr.4623/2004 – nu se refera la nici un imprumut. „Din dosar, asa cum s-a retinut in decizia Curtii de Apel, rezulta ca Ilie Enache i-a vindut unui anume Ion Ilie casa in care statea cu familia. Ulterior, Ion Ilie a contractat un imprumut la BCR, pe care l-a garantat cu respectiva casa. Pentru ca nu a fost restituita suma imprumutata, BCR a scos casa la vinzare prin licitatie publica, imobilul fiind achizitionat pe aceasta cale de o anume Nicola Livia. La rindul ei, Nicola Livia a formulat actiune in revendicare si evacuare impotriva lui Enache, femeia considerindu-se proprietar al casei, cu acte in regula. Nicola Livia a cistigat procesul si in prima instanta, dar si in apelul judecat la Curtea de Apel Craiova“, a mentionat magistratul Aurel Ilie, purtatorul de cuvint al Curtii de Apel Craiova.


Dosarul n-a ajuns la Bucuresti pentru ca… nu plecase de la Craiova


Situatia s-a lamurit si in privinta asa-zisei disparitii a dosarului nr. 4623/2004 din arhiva Curtii de Apel Craiova. „Am fost la Bucuresti cam pe 28 ianuarie, sa depun contestatie la executare la Inalta Curte de Casatie si Justitie, dar dosarul cu recursul inaintat de mine nu ajunsese la ei. Dosarul s-a pierdut la Curtea de Apel Craiova“, sustinea Ilie Enache.


„Dosarul nu s-a pierdut si nu avea cum sa ajunga la Inalta Curte de Casatie si Justitie la sfirsitul lunii ianuarie, pentru ca a fost inaintat de noi la Bucuresti abia pe 9 februarie. Ca atare, dar ca s-ar fi dus zilele acestea la Bucuresti, ar fi putut da de urma dosarului“, a mentionat judecatorul Aurel Ilie.


Craioveanul Ilie Enache ar fi putut evita evacuarea de astazi daca ieri, in loc sa se lege cu lanturi de balustrada Curtii de Apel Craiova, s-ar fi dus la Inalta Curte de Casatie si Justitie din Bucuresti. Insa, pina la urma, nici macar deplasarea la Bucuresti nu era necesara. Orice avocat i-ar fi putut explica lui Enache ca avea si posibilitatea de a depune o contestatie la executare chiar la Judecatoria Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS