12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSpaga de 30.000 de dolari pentru comisarul Miclea

Spaga de 30.000 de dolari pentru comisarul Miclea

Procurorii Parchetului National Anticoruptie (PNA) au dispus, ieri, inceperea urmaririi penale fata de Viorel Miclea, comisar in cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, cercetat pentru luare de mita.


Din probele obtinute pina in prezent, anchetatorii au ajuns la concluzia ca Miclea – in calitate de ofiter de politie – a pretins, in cursul anului 2000, suma de 30.000 de dolari, din care a primit efectiv un autoturism BMW, evaluat la 20.000 de dolari, pentru a promova o solutie de neincepere a urmaririi penale intr-un dosar in care era cercetat un anume Stan Costel. Precizam ca Stan Costel a fost trimis in judecata, in iulie 2003, in stare de arest preventiv, fiind acuzat de savirsirea infractiunilor de dare de mita, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, instigare la fals intelectual, uz de fals si asociere in vederea savirsirii de infractiuni, alaturi de alte sapte persoane, cauza fiind instrumentata tot de PNA. Ancheta a vizat asocierea acestora intr-un grup infractional structurat pe principii mafiote pentru obtinerea in Sectorul 1 al Capitalei a unor imobile care nu le apartineau, prin falsificarea unor hotariri judecatoresti, si vinzarea ulterioara, in cascada, pentru scoaterea lor din sfera de proprietate a adevaratilor detinatori. Dosarul a fost instrumentat de procurorii militari din cadrul PNA, urmare a implicarii in activitatea infractionala, prin fapte de coruptie, a lt. col. (r) Gheorghe Luca, membru al acestei grupari.


Initial, actele de cercetare penala in dosarul amintit au fost efectuate in cursul anului 2000 de Serviciul de Investigare a Fraudelor de la Politia Capitalei, dosarul fiind instrumentat de comisarul Viorel Miclea. Suma pretinsa de la Stan Costel a avut ca scop tocmai neindeplinirea actelor privitoare la indatoririle de serviciu decurgind din calitatea de ofiter de politie, dupa cum se mentioneaza intr-un comunicat de presa al PNA. Fata de comisarul Miclea, procurorii anticoruptie au dispus masura obligarii de a nu parasi localitatea de domiciliu (municipiul Bucuresti) pentru o perioada de 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS