14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPolitistii de frontiera au depistat si retinut trei autoturisme inmatriculate in strainatate

Politistii de frontiera au depistat si retinut trei autoturisme inmatriculate in strainatate

Multi cetateni români au achizitionat, in ultima vreme, autoturisme inmatriculate in state din spatiul Schengen fara sa se informeze despre regimul legal de detinere si folosire al acestora. Saptamina trecuta, politistii de frontiera severineni au depistat in trafic doua autoturisme Renault 21, inmatriculate in Franta, si un autoturism Nissan, inmatriculat in Italia, in valoare totala de aproximativ 15.000 euro, ai caror proprietari au incalcat prevederile legale de detinere si folosire.


Autoturismele au fost indisponibilizate la sediul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Mehedinti si predate ulterior Directiei Regionale Vamale Craiova, autoritatea competenta sa dispuna confiscarea acestora si sanctionarea contraventionala a proprietarilor, amenda fiind cuprinsa intre 25 si 75 de milioane de lei.


„Reamintim cetatenilor români posesori de autoturisme inmatriculate in strainatate ca, potrivit Regulamentului de aplicare a Codului Vamal, mijloacele de transport pot fi primite sub regim de admitere temporara cu exonerarea totala a platii vamale si a altor drepturi de import in anumite conditii. Astfel, mijloacele de transport aflate in regim de admitere temporara nu pot fi date in comodat, gajate sau cedate unei persoane fizice sau juridice cu domiciliul in România. Aceste autovehicule de folosinta personala pot ramine in regim de admitere temporara pe o perioada continua de sase luni dintr-o perioada de 12 luni“, potrivit comisarului Valeriu Pera, purtatorul de cuvint al IJPF Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS