22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDemisii cu cintec la institutiile publice din Olt

Demisii cu cintec la institutiile publice din Olt

Demisiile din functiile de conducere ale institutiilor publice descentralizate din judetul Olt au inceput. La sfirsitul saptaminii trecute au aparut si primii directori demisionari. Dan Liviu Baragan (Directia Agricola), Ovidiu Aurel Simionescu (Directia de Sanatate Publica), Marin Gubandru (Directia Finantelor Publice), Dorin Rogojinaru (Agentia pentru Protectia Mediului), Marin Tuca (Inspectoratul Teritorial de Munca) si Ion Carzon (Oficiul pentru Protectia Consumatorilor) au fost mentionati de prefectul Octavian Popescu ca fiind primii demisionari din judet. In mod paradoxal insa, cind au fost contactati, o parte dintre ei au negat categoric ca ar fi facut acest pas.


Directorul DSP: „Abia astept sa scap din lat…“


Persoanele mentionate ca si-ar fi dat demisia din functie au reactionat diferit cind au fost contactate. In vreme ce unii au negat categoric, altii au spus ca nu se cramponeaza de functiile detinute si ca sint gata in orice moment sa paraseasca fotoliile ocupate in ultimii ani.


„M-ati innebunit! Ce demisie?!… De doua saptamini tot aud ca am fost demis, dar eu nu stiu nimic de genul asta! Nu am semnat nici un act de demisie sau altceva de acest fel si nici nu am de gind sa o fac. Am fost pus in functie de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor si numai directorul ei ma poate demite, daca are motive temeinice. Eu am dat un concurs pentru postul acesta, nu m-a numit nimeni! Asa ca nu vad cum m-ar putea demite cineva fara ca eu sa stiu. O sa merg miine (azi – n.r.) la domnul prefect pentru o discutie, sa vad care este treaba. Nu se poate lucra in halul asta de incertitudine“, a spus, iritat, seful Oficiului pentru Protectia Consumatorului (OPC) Olt, Ion Carzon.


Nici directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) nu stia nimic despre faptul ca ar fi demisionat din functie. Spre deosebire insa de seful OPC, acesta abia asteapta sa paraseasca fotoliul de director, din cauza caruia, spune el, a avut numai greutati. „Eu nu mi-am dat demisia pina acum. Sint inca director al DSP. Miine (azi – n.r.) o sa ma duc la serviciu ca si pina acum si o sa semnez documentele in calitate de director al acestei institutii. Daca domnul prefect imi vrea demisia, nu are decit sa mi-o ceara. M-am saturat si abia astept sa scap din lat. Cit am fost aici, mi-am neglijat pacientii care au venit la cabinetul meu particular, asa ca am de gind sa ma dedic mai mult acestui proiect, dupa ce voi pleca. Eu nu tin neaparat sa ramin director la DSP si, oricum, mi-am anuntat intentia de a demisiona inca din luna decembrie“, a declarat dr. Aurelian Simionescu. Restul persoanelor nominalizate nu au putut fi contactate, acestea avind telefoanele mobile inchise. Seful ITM, Marin Tuca, vineri inca era conducatorul acestei institutii.


20 de fotolii pentru PD


Prefectul judetului, Octavian Popescu, a afirmat, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la sfirsitul saptaminii trecute, ca toti directorii institutiilor descentralizate care nu au fost anuntati ca facind parte din primul „val“ mai au la dispozitie o saptamina pentru a-si inainta demisia de onoare din functiile detinute in ultimii patru ani. In caz contrar, se va recurge la schimbari „din oficiu“. In prezent, protocolul incheiat la nivel central intre PNL, PD si PUR pare sa functioneze in Olt, chiar daca negocierile nu au fost deloc usoare. Ceea ce se stie cu siguranta este ca partidul din care provine presedintele tarii, PD, a beneficiat in judet de partea leului. 20 de institutii descentralizate ale statului vor avea, pina la sfirsitul acestei luni, directori din cadrul acestui partid. Printre posturile insusite de PD in Olt se numara conducerea Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca, Oficiului pentru Protectia Consumatorului, Casei de Asigurari de Sanatate, dar si a Garzii Financiare, Serviciului Judetean de Ambulanta, Camerei de Conturi, Societatii Nationale de Imbunatatiri Funciare, CEC, Vama etc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS