14.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUn tir incarcat cu aparatura electronica pentru trupele NATO s-a rasturnat pe Dealul Negru

Un tir incarcat cu aparatura electronica pentru trupele NATO s-a rasturnat pe Dealul Negru

Un tir cu o incarcatura de citeva tone s-a rasturnat simbata, la prinz, intr-o curba periculoasa pe DN 7. Autotrenul, care a derapat, asigura transportul de televizoare color, aparate video si aspiratoare pentru militarii din Irak. Avind o greutate foarte mare, tirul nu a putut fi ridicat de macarale, iar circulatia pe banda de mers dinspre Pitesti spre Rimnicu Vilcea a fost intrerupta aproximativ doua zile. Pentru ridicarea autovehiculului de pe sosea a fost nevoie si de interventia jandarmilor, care au mutat aparatura in alt tir. Reprezentantii NATO din Irak au refuzat preluarea marfii, care a fost partial distrusa, motiv pentru care incarcatura a fost returnata in Germania. Acesta nu este singurul eveniment de acest gen, petrecut in zona. In urma cu aproximativ doua luni, in acelasi loc s-a rasturnat alt autotren care transporta alimente tot pentru militarii din Irak.


Tirul marca Volvo, cu numarul de inmatriculare 33-EH-719, care transporta aparatura electronica pentru trupele NATO aflate in Irak, s-a rasturnat simbata, in jurul orei 13.30, pe DN 7, la kilometrul 163, in zona Dealul Negru.


Autotrenul era condus de soferul Denis Faruk, de 32 de ani, cetatean turc si avea o incarcatura de aproape sapte tone. Tirul era plin cu televizoare color, cu diagonala de 72 de centimetri, marca Samsung, aparate video si aspiratoare, toate acestea fiind solicitate de trupele NATO din Irak.


Conducatorul auto, care a scapat nevatamat, a declarat ca a pierdut controlul volanului din cauza poleiului.


„Eu veneam cu marfa din Germania. In curba, am derapat si m-am rasturnat din cauza greutatii tirului. Nu voi continua cursa, intrucit cei din Irak ne-au anuntat ca nu mai vor aparatura electronica. Ea va trebui returnata fabricantului din Germania in starea in care se afla acum“, a precizat Denis Faruk.


Desi echipajele Serviciului Politiei Rutiere (SPR) Vilcea, prezente la fata locului, au solicitat o macara pentru indepartarea autocamionului de pe sosea, utilajul s-a dovedit ineficient. Circulatia pe banda Pitesti – Rimnicu Vilcea a ramas blocata si peste noapte.


„Pentru ca tirul era sigilat si nu a putut fi descarcat decit in prezenta unui reprezentant legal al firmei, agentii SPR au ramas in zona pentru a dirija traficul. In orice caz, s-a circulat pe celelalte doua benzi“, a declarat Florian Marin, seful SPR Vilcea.


Aparatura a fost pazita permanent de politisti


La locul accidentului au sosit spre seara si lucratorii Postului de Politie din comuna Milcoiu, care au asigurat paza aparaturii electronice. Neavind cum sa indeparteze din drum autotrenul rasturnat, politistii au solicitat ajutorul unui efectiv format din 25 de jandarmi, care au mutat marfa in alt tir, cu numarul VL-34-DBK, care apartine SC ASTRANS SRL.


Electronicele au fost transferate in prezenta unui vames, care a dezmintit zvonurile potrivit carora in autovehicul s-ar fi aflat armament. La locul accidentului s-au deplasat si doua utilaje apartinind Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Vilcea.


„Trebuie sa raminem peste noapte. Imediat ce tirul va fi ridicat, vom curata drumul pe portiunile afectate“, a precizat unul dintre angajatii DRDP.


DN 7 este o ruta aflata in permanenta in atentia echipajelor SPR, intrucit se produc multe accidente pe acest traseu. Agentii SPR au mentionat faptul ca alt tir incarcat cu alimente pentru militarii din Irak s-a rasturnat pe Dealul Negru, in aceeasi curba, acum doua luni.


Cel mai recent eveniment rutier din zona s-a produs saptamina trecuta, cind un autotren incarcat cu plicuri de ciocolata calda a derapat si s-a oprit in curtea unei familii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS