Acasă Local Octavian Belu a ajuns pe mina procurorilor

Octavian Belu a ajuns pe mina procurorilor

-

Parchetul vrea sa descopere daca exista „elementele constitutive ale vreunei infractiuni de coruptie“


Procurorii Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) le-au cerut celor din cadrul Parchetului de pe linga Tribunalul Bucuresti sa „se sesizeze din oficiu“ si sa faca cercetari in legatura cu afirmatia antrenorului Octavian Belu, facuta in fata unor magistrati, potrivit careia a primit bani de la gimnaste.


Potrivit procurorului Ramona Bulcu, dosarul a fost deja inregistrat la Parchetul TMB cu numarul 479/P/01.02/2005, urmind sa fie efectuate acte premergatoare „pentru a stabili daca faptele recunoscute in instanta de catre faptuitor, in cursul procesului civil intentat de fosta gimnasta Oana Petrovschi, intrunesc elementele constitutive ale vreunei infractiuni de coruptie“. PICCJ a solicitat acest lucru in urma publicarii in presa centrala a declaratiei facute de antrenorul lotului feminin de gimnastica a României, in fata magistratilor instantei civile a Tribunalului Bucuresti, potrivit careia a primit aproximativ 3.000 de euro de la Petrovschi, dar nu a fortat-o sa faca acest lucru si nu a conditionat primirea sumei de prezenta tinerei la competitiile sportive. „Recunosc ca am primit astfel de sume de bani de la Oana Petrovschi, dar nu i-am cerut acest lucru in mod expres. Procentul este aleator si reprezinta un gest de recunostinta a contributiei antrenorilor la performantele sportivilor. Gestul nu este o regula, este ocazional, fiind permis la competitiile private, foarte putine de altfel, unde antrenorii nu primesc sume de bani de la organizatori. Este o regula in sportul de performanta mondiala“, a declarat Octavian Belu in fata judecatorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

Se închide fabrica de confecţii Modexim. Şansele de redresare sunt minime

Aproape 300 de angajaţi ai uneia dintre cele mai mari fabrici de confecţii din Craiova sunt concediaţi colectiv. Decizia că fabrica se închide a fost anunţată angajaţilor în ultimul moment. Marţi s-au purtat negocieri pentru redresarea situaţiei şi pentru încercarea salvării fabricii. Conducerea fabricii susţine că majorarea repetată a salariului minim şi creşterea costurilor cu utilităţile au condus la declinul fabricii din domeniul confecţiilor.