9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalO femeie fara adapost a pus in alerta autoritatile

O femeie fara adapost a pus in alerta autoritatile

Craioveanca a fost internata la Spitalul de Neuropsihiatrie


Craiovenii care au trecut ieri prin Piata Centrala au avut parte de un spectacol inedit. Timp de citeva zeci de minute, o femeie de aproximativ 40 de ani a provocat un adevarat scandal. Imbracata cu un palton ponosit sub care ascundea un catel si avind cu ea o ranita, aceasta tipa si se zbatea. Dorinta ei era sa ajunga la primar pentru a obtine o casa. Comerciantii care isi desfasoara activitatea in piata au spus ca femeia vine periodic acolo. „De vreo doi – trei ani vine. Nu cred ca are casa, pentru ca vara doarme pe jos, aici. Pina acum nu a gonit-o nimeni pentru ca nu a facut rau. Nu stiu azi ce a apucat-o. Cred ca are probleme psihice, pentru ca nu prea vorbeste coerent. Am auzit chiar ca a fost violata de citeva ori. Din anii trecuti stiu ca iarna nu se mai adapostea in piata, venea doar ziua“, a precizat un comerciant.


Spectacolul gratuit a fost insa intrerupt de angajatii Politiei Pietelor si Tirgurilor, care, dupa ce au cercetat cazul si, neavind alta solutie, au decis sa o trimita pe femeie la primarie. Functionarii care s-au ocupat de aceasta au aflat in scurt timp ca se numeste Elena Badea si este orfana. Informatiile au fost oferite de o fosta profesoara a femeii, care a anuntat in urma cu citeva zile angajatii primariei de situatia acesteia, la telefonul cetateanului.


Unde va ramine Elena…


In jurul orei 11.00, angajatii primariei de la Serviciul de relatii cu publicul s-au „pricopsit“ cu o persoana care doarme pe strazi. Pentru ca nu exista in prezent nici o locuinta sociala disponibila, reprezentantii municipalitatii au incercat sa gaseasca alte solutii pentru a nu o lasa pe femeie pe drumuri in plina iarna. Din pacate, Elena Badea nu s-a dovedit un cetatean model nici la sediul primariei. In doar citeva ore, timpul petrecut in institutiei, a incercat sa fuga de mai multe ori. De asemenea, a refuzat sa ofere orice fel de informatii, motivind ca nu mai are nici buletin de identitate si nici certificat de nastere.


„Dupa ce am discutat cu mai multe persoane care ar fi putut face ceva in acest caz, am decis ca este spre binele ei sa o internam in Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova. Femeia are probleme psihice care trebuie tratate, dar si alte afectiuni. Am inteles de la persoana care ne-a oferit mai multe informatii ca a mai fost sub tratament. In timpul in care va sta acolo, primaria va incerca sa gaseasca o solutie pentru ea, deoarece cind va fi externata nu dorim sa ramina din nou pe drumuri“, a precizat Elvira Stancu, sefa Serviciului relatii cu publicul din cadrul Primariei Craiova.


Autoritatile nu au putut oferi insa un raspuns sigur in legatura cu viitoarea „casa“ a femeii. Problema cu care se confrunta Elena Badea nu este insa singulara. Zilnic, zeci de batrini apeleaza la autoritatile locale pentru a le gasi un adapost.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS